İGF

Aksaray’da bisikletli ulaşım dönemi

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üzerinde hassasiyetle durduğu akıllı bisiklet uygulaması resmen başladı.

Mustafa AVCI (AKSARAY) – Aksaray Belediyesi tarafından ihale edilen Akıllı bisiklet proje uygulamasına göre 120 adet bisiklet, daha önce kurulumu tamamlanan 11 farklı akıllı bisiklet istasyonunda kiralama yöntemiyle hizmet vermeye başladı. Akıllı telefon aracılığı ile ‘2biss’ uygulaması ile kiralanan bisikletler şimdiden büyük ilgi görmeye başladı.
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi Akıllı Bisiklet sistemi AKBİS ile vatandaşların bisiklet kullanmasına teşvik edileceği, enerjide tasarruf, ulaşım ve altyapı maliyetlerinde düşme, gürültü ve görüntü kirliliğinde azalma olmasının planlandığını değerlendirdi.
Şehrin en yoğun ve işlek noktalarının bisiklet yol ağına dahil edildiğini açıklayan Başkan Dinçer, “Revize edilen bisiklet yollarının sisteme dahil edilmesi ile şehrimizde toplamda 32 Kilometre bisiklet yolu yaptık. Bu yol ağına arasına 11 adet istasyon kurduk. 120 adet bisiklet istasyonlarda kiralama usulü ile hizmet vermeye başlayacak” dedi.
AKBİS sistemi aracılığı ile istasyonlara bırakılan bisikletler için ilk etapta ücret tarifesinin uygulanmayacağını açıklayan Başkan Dinçer, akıllı bisikletlerimiz, bir süreliğine ücretsiz olarak hizmet vereceğini kaydederek, şu an 120 bisikletin hizmet vermeye hazır olduğunu söyledi. 
BİSİKLETLER NASIL KULLANILACAK?
Aksaray’da kullanılmaya başlanan paylaşımlı bisikletler için vatandaşların İOS ve ANDROİD işletim sistemi olan akıllı telefonlarından “2biss” uygulamasını indirmesi gerekiyor. Üye ol butonundan açılan lokasyon uygulamasına istenilen kişisel bilgilerin girilmesinin ardından giriş yapılması gerekiyor. Bisiklet istasyonlarında bulunan karekod yardımı ile alınacak bisiklet rezervasyon ediliyor. Ve işlemin devamında telefona SMS yoluyla gelen şifrenin sisteme girilmesiyle bisikletlerin kilitleri açılarak kullanıma hazır hale geliyor. Yine uygulama üzerinden kullanılabilecek olan en yakın bisikletler rahatlıkla görülebiliyor. Bisikletlerin kullanımını sonlandırmak için herhangi bir istasyondaki park noktasına pim kilitlenerek sistem kapatılabiliyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica