İGF

Aksaray’da Ramazan boyunca ‘tescilli’ dağıtım

Aksaray Belediyesi, Ramazan’da gelenekselleştirdiği Aksaray’ın tescilli ürünü tahinli pide dağıtımlarını bu yıl da sürdürüyor.

AKSARAY (İGFA) – 2021 yılı içerisinde Tahinli Pideyi yöresel lezzetler listesinde tescillettiren Aksaray Belediyesi, tüm mahallelerde ve talep edilmesi durumunda il dışında yaşayan vatandaşlara da Ramazan ayı boyunca 50 bin adet tahinli pidenin dağıtımını sağlayacak Belediye Başkanı Evren Dinçer’in talimatıyla vatandaşlara 30 gün boyunca içerisinde tahinli pidenin de olduğu Ramazan ayına özel hediye paketleri dağıtılacak.  Paketler içerisinde Aksaray Belediyesi Akmek birimi tarafından üretilen maskeler ve Aksaray Tahinlisi vatandaşların evlerine belediye ekiplerince ulaştırılacak.

İL DIŞINDA YAŞAYANLARA DA GÖNDERİLECEK

Ayrıca il dışında yaşayan Aksaraylıların veya bu yöresel lezzeti merak eden vatandaşların belediyeye ait çağrı merkezlerinden veya sosyal medya hesaplarından iletişime geçerek talepte bulunması halinde de tahinli pideler adreslerine gönderilecek.

Aksaray Belediyesi’nin şehrin yöresel zenginliklerini ön plana çıkartmak için başlattığı tahinli pide dağıtım çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın yöresel lezzeti olan tahinli pideyi herkesin tatmasını istediklerini ifade etti. Ramazan ayına özel çıkan bu lezzetin Aksaray için bir gelenek haline geldiğini ifade ederek Ramazan ayının hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica