İGF

Aksaray’ın merkezine Selçuklu Külliyesi yapılacak

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray merkezine çok yakışacak ve adından çok söz ettirecek “Dev Külliye” projesini açıkladı.

Ayşe ALP (Aksaray Olay Haber)

Selçuklu şehri olan Aksaray’a Selçuklu motiflerini olacağı  dev külliye için ilk adımlar atıldı. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehrin merkezi yerine yapılacak olan dev Selçuklu Külliye Projesi’nin müjdesini verdi. 

Köklü tarihi geçmişi ve yüzlerce yıllık medeniyet birikimine sahip olan kadim şehir Aksaray’ın kültürel zenginliklerinden birinin külliye kültürü olduğuna vurgu yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Selçuklu Park’ın yakınlarındaki bir noktaya 2 bin 100 kişinin aynı anda namaz kılabileceği ve içerisinde bir çok sosyal alanın olduğu projenin şimdiden Aksaray’a hayırlı olmasını diledi.  Projenin mimari yapısında Selçuklu kültürüne ait motiflerin kullanılacağını kaydeden Başkan Dinçer,  bölgeye vizyon da katacağını belirterek, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını söyledi.

Külliye projesi kapsamında caminin yanı sıra Kitap konağı, yer altı otopark, okuma salonları, Kuran Kursu ve emekli dinlenme evi ile vatandaşlara hizmet verilecek. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica