Genel

Aksaray’ın yüz akı olacak

Aksaray Belediyesi’nin şehir kimliği ile örtüşen mimari ve sosyal donatıları ile birlikte geleceğe taşınacak en önemli eserlerinden biri olan Selçuklu Külliyesi’nin temel atma hazırlıkları sürüyor. Aynı anda 2 bin 100 kişi namaz kılabileceği Selçuklu Külliyesi, Aksaray’ın Ulu Cami’den sonraki önemli bir tarihide bünyesinde barındıracak.

AKSARAY OLAY HABER – Aksaray’ın yüz akı olabilme özelliklerine sahip olması beklenen Selçuklu Külliyesi temel atma töreni için hummalı bir çalışma sürerken, Selçuklu’ya ait izleri yaşayacak olan Selçuklu Külliyesi, Ulu Cami, Eğri Minare Kızıl Minare’den sonraki önemli bir tarihe sahip olacak.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in gelecek nesillere kalıcı eserler bırakmak ve şehrin kültürel birikimleri ile inşa edilmiş mekanlar ortaya çıkartmak adına hayata geçireceği Selçuklu Külliyesi’nin temel kazıları ve temel altı iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Şehrin en işlek caddelerinden birinde hayata geçecek Külliyenin hızlı bir şekilde şehre kazandırılması için çalışmalar yürüten ekipler temel betonunun atılması için hazırlıklara başladı.

Şehrin merkezi sayılabilecek bir noktada hizmete açılacak olan Selçuklu Külliyesi’nde aynı anda 2 bin 100 kişi namaz kılabilecek ve ibadetlerini gerçekleştirebilecek genişlikte tasarlandı. Şehrin köklü tarihi geçmişi içerisinde önemli yer edinmiş olan Külliye Kültürü ve Selçuklu’ya ait izler proje kapsamında gün yüzüne çıkmış olacak.

Selçuklu Külliyesi’nde vatandaşların ibadet yapma alanlarının yanı sıra kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kitap konağı da hizmete sunulmuş olacak. Vatandaşların güzel ve verimli vakit geçirmeleri için her türlü ayrıntının düşünüldüğü Selçuklu Külliyesi’nde, Kur’an Kursu ve emekli dinlenme evi de proje kapsamına alındı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica