Siyaset

Akşener Milletimizle Sözleşme adıyla seçim beyannamesini açıkladı

Akşener Milletimizle Sözleşme adıyla seçim beyannamesini açıkladı İYİ Parti, ‘Milletimizle Sözleşme’ adını verdiği seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede parlamenter sisteme dönüş, yeni anayasa, OHAL’in kaldırılması, TRT’nin satılması gibi başlıklar var. Akşener Milletimizle Sözleşme adıyla seçim beyannamesini açıkladı detaylar haberimizde…

Akşener Milletimizle Sözleşme adıyla seçim beyannamesini açıkladı

İYİ Parti, 24 Haziran seçim vaatlerinin yer aldığı beyannameyi Ankara Spor Salonunda düzenlenen toplantıyla açıkladı.

“Yüzünü Güneşe Dön Türkiye”

Salona seçim kampanyasının ana sloganı “Yüzünü Güneşe Dön Türkiye” ile “Akşener Cumhurbaşkanı, Hep Beraber, 81 Milyon, Kendine Güven, Bize Güven, Türkiye’ye Güven”, “İYİ’ler kazanır” pankartları asıldı.

“Hoşgeldiniz sayın cumhurbaşkanı, hoşgeldiniz sayın genel başkanım”

Akşener, salona “Hoşgeldiniz sayın cumhurbaşkanı, hoşgeldiniz sayın genel başkanım” anonsuyla girdi. Katılımcıları selamlayan Akşener’e İYİ Partinin en genç milletvekili adayı Merve Asa çiçek hediye etti. İstiklal Marşı okunmasının ardından Akşener’in kürsüye çıkışı sırasında, “Cumhurbaşkanı Akşener” dövizleri açıldı, sloganlar atıldı. Konuşmasına aralarında Samsun il başkanı ve milletvekili adaylarının bulunduğu İYİ Partililerin geçirdiği kaza nedeniyle geç kaldığını söyleyen Akşener, geç katılım için özür diledi. Katılımcıları selamlarken Akşener’in “Demir dağları delen eller burada” sözleri büyük alkış aldı. Parti politikalarının genel boyutlarını anlatan Akşener’in “Demokrasi tek kişinin eline verilmeyecek kadar değerlidir. Bu değeri yaratacak olan parlamenter sistemdir” sözleri büyük alkış aldı.

“Yeni anayasa ile hak ve özgürlükleri teminat altına alacağız”

Parlamenter sisteme dönüleceğini de vurgulayan Akşener “Egemenliği yeniden millete verecek parlamenter sisteme dönüş hedefini gerçekleştireceğiz. Taşıdığınız kimlik belgeleri dışında ağa da yoktur paşa da yoktur. Huzurlu mutlu bir ilkede güvende yaşanması için varız. OHAL’e göreve geldiğimiz an itibariyle derhal son vereceğiz. Geniş bir toplumsal uzlaşmayla hazırlayacağımız yeni anayasa ile hak ve özgürlükleri teminat altına alacağız” dedi.

Akşener Milletimizle Sözleşme adıyla seçim beyannamesini açıkladı

“TRT’yi satacağız”

Akşener konuşmasında basın özgürlüğüne vurgu yaptı, “TRT’yi satacağız” dedi. Büyük alkış alan bu sözler üzerine Akşener, “Büyün vaatlerin içinde en çok alkış alan TRT’nin satılması oldu” dedi.

“Seçim barajı yüzde 5’e inecek”

Akşener yüzde 10 olan seçim barajının yüzde 5’e çekileceğini açıkladı.

“Bilgiye dayalı karar alan devlet yapısını tesis edeceğiz”

Kamu Reformu Yasa Tasarısıyla merkezi idarenin yeniden yapılandırılacağını söyleyen Akşener “Eş dost, arkadaşa dayalı değil, bilgiye dayalı karar alan devlet yapısını tesis edeceğiz. Devlette, meşru hiyerarşik yapı dışında, hiçbir grup veya örgütün yapılanmasına, izin vermeyeceğiz” dedi.

“İşe alımda mülakata son”

İşe alımlarda mülakat uygulamasını da eleştiren Akşener, “Diğer tüm merkezi sınavların olduğu gibi, Kamu Personeli Seçme Sınavının da güvenliğini sağlayacak, terör örgütlerine soru servis edenlerin dönemini kapatacağız. Aynı şekilde, mülakatla işe alım uygulamasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin, istisnasız olarak 657 sayılı Kanun kapsamında değerlendirilmesini sağlıyoruz. Devlet çalışanları arasında farklı bir uygulama içerisinde olamaz” vaadinde bulundu.

“Yerel yönetimler güçlenecek, E-referandum yapılacak”

Akşener’in yerel yönetimlere ilişkin vaadi ise “İktidarın iki dudağı arasına sıkışan değil, güçlü bir yerel yönetimden yanayız” oldu. Belediyelerin iş ve işlemlerinde, merkezi yönetimin müdahalesini etkili denetimle sınırlı tutacaklarını söyleyen Akşener, ayrıca yönetime katılımla ilgili, “Vatandaşlarımızı, e-devlet üzerinden uygulanacak mini e-referandum uygulamasıyla, karar mekanizmasına dahil ederek, katılımcı demokrasiyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Akşener Milletimizle Sözleşme adıyla seçim beyannamesini açıkladı

“Yandaş ekonomisi sistemini yok edeceğiz”

Yolsuzluk ve rüşvetin bir ulusal güvenlik sorununa dönüştüğünü anlatan Akşener, “Saray eşrafı kendilerine, finans ve medya desteği sağlamaları karşılığında, belirli sermaye gruplarını sürekli kayırıyor. Yandaş ekonomisi sistemini yok edeceğiz. ‘Kamuda şeffaflık ve siyasi ahlak yasası’ çıkartacağız” dedi.

“AB müzakere süreci hızlandırılacak”

Akşener, dış politikaya ilişkinse, “Avrupa Birliği’yle ilişkileri yeniden ele alacak, müzakere sürecini derhal hızlandıracağız” ifadesini kullandı.

“Fetö’nün Siyasi Bağlantılarını ortaya çıkaracağız”

“FETÖ terör örgütünü başımıza bela edenler, ‘ne istediler de vermedik’ diyenlerdir” diyen Akşener, ‘FETÖ’yle mücadeleyi etkin şekilde sürdürecekleri sözü verdi. Akşener, “Kesinlikle ve kesinlikle, FETÖ’nün siyasi bağlantılarını ortaya çıkartıp, yargıya teslim edeceğiz. Bölücü terör örgütü ile mücadeleye, gerek kentlerde, gerekse kırsalda, vatandaşımızın huzur ve güvenini korumaya azami özen göstererek, kararlı bir biçimde devam edeceğiz” dedi.

Akşener Milletimizle Sözleşme adıyla seçim beyannamesini açıkladı

“Kuleli Askeri Lisesi yeniden açılacak”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, güçlü ve caydırıcı bir ordu olmasının en önemli önceliklerden biri olacağını söyleyen Akşener şöyle devam etti: “Ordumuzun kurumsal yapısı ve iç işleyişini, kapsamlı bir şekilde gözden geçirerek, siyasi etkilerden tamamen arınmasını ve bünyesinde hiçbir ideolojik grubun örgütlenememesini sağlamak için, gerekli yasal ve idari önlemleri alacağız. Kendi yaptıkları (hükümet) hataların cezalarını binalara verdiler. Gözbebeği ordumuzun, güzide beşiği olan askeri liselerimizi kapattılar. Kolumuz, kanadımız kırılmış gibi hissettik. Biz iktidara geldiğimizde başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere, tüm askeri liseler, Harp Akademileri ve GATA’yı yeniden faaliyete geçireceğiz.”
Salonda en fazla alkış alan vaatlerden biri de bu oldu. .

“Varlık Fonu kaldırılacak”

Deneyimli bir ekonomi ekibiyle çalıştıklarını söyleyen Akşener, orta vadede fert başı geliri 16 bin dolara, GSYH’ı da 1.4 trilyon dolara çıkaracakları sözünü verdi. Akşener, bütçe birliği ilkesi çerçevesinde Varlık Fonu’nun da kaldırılacağını ifade etti.

“Kalkınmada sorun yaşayan bölgeler için de…”

Akşener, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere ekonomik kalkınmada sorun yaşayan bölgeler için de, ‘ekonomik kalkınmayı destekleme, kronik işsizlik sorununu çözmeyi önceleyen, ekosistem etkisi oluşturacak, büyük ölçekli, üretim odaklı kamu-özel işbirliği projelerini teşvik etme planlarının olduğunu anlattı.

Akşener Milletimizle Sözleşme adıyla seçim beyannamesini açıkladı

“Şiddet uygulayan erkekler için terapi evleri…”

Akşener konuşmasında kadınlar için özel bir bölüm ayırdı. “Ben bu yola çıkarken, bu yolu, kadınlar olmadan yürümem, dedim” sözlerini hatırlatan Akşener kadınlara şu vaatlerde bulundu:

*‘Kadın yükselmezse alçalır vatan’ ilkesi çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı, yeniden yapılandırarak, Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dönüştüreceğiz.
*Kadına yönelik şiddetin, cinsel ve ekonomik istismarın önlenmesiyle, muhtaç durumdaki kadınların desteklenmesi ve korunmasını, en öncelikli sosyal politikamız yapacağız.
*Kadınlarımız günün her saatinde, sokaklarda tedirgin olmadan yürüsün istiyoruz, okuldan eve dönen çocuğunu, endişe etmeden beklesin istiyoruz. Kadın ve çocukların şiddete uğradıklarında, bilgi ve hukuki destek alabilecekleri, uzmanlaşmış personele sahip ‘Aile Danışma Merkezleri’ kuracağız.
*Şiddet gören kadının, sığınma evlerine yerleştirilmesi, böylece evden uzaklaştırılıp, ikinci bir kez cezalandırılması yerine, şiddet uygulayan erkeğin, oluşturulacak. Terapi Evlerinde tedavi görmesini sağlayacak, bir uygulamayı hayata geçireceğiz.

Akşener’in seçim beyannamesindeki diğer vaatler ise özetle şöyle:

“Söz veriyorum Milli bayramlarda hiç kimse hastalanmayacak”

Milli bayramlarımızı, dünyanın ülkemize aktığı festivallere çevireceğiz. 19 Mayıs tüm dünya gençlerinin, 23 Nisan tüm dünya çocuklarının, devlet başkanlarının da çocuk ve torunlarıyla davet edileceği, sokaklarımızın panayır yerine döneceği, 29 Ekim ise tüm demokrasi fikrine inananların festivali olarak, dünyanın ülkemize gelmek isteyeceği biçimde kutlanacak. Söz veriyorum, hiç kimse hastalanmayacak.

Akşener Milletimizle Sözleşme adıyla seçim beyannamesini açıkladı

“MYO mezunlarına kısa dönem askerlik”

*İşsizlik oranını OECD ortalamasına, yüzde 5.6’ya düşüreceğiz. Kadın istihdamını yüzde 50’ye yükselteceğiz.
*Belirli mallardan alınan, yüksek Özel Tüketim Vergisi oranlarını düşüreceğiz.
*Mesleki eğitimi cazip hale getirmek için Meslek Yüksek Okulu mezunlarına, kısa dönem askerlik imkanı tanıyacağız.
*Çiftçimizin mazotu yüzde 50 indirimli almasını sağlayacağız. Çiftçimizi bankalara ezdirmeyeceğiz.
*Ağzı olup dili olmayan hayvanlarımızı, kendini koruyamayan ağaçlarımızı korumayı öncelik haline getiriyoruz. Tüm yatırımlarda, doğayı koruma önceliğini arayacağız. Ağaçların da, denizlerin de sözcüsü biz olacağız!
*Alt gelir grubundaki vatandaşlarımıza ve genç üniversite öğrencilerine, ücretsiz haberleşme imkanı sağlayacağız. TÜBİTAK’ı tekrar adına uygun şekilde, bilimsel ve teknik araştırma yapan bir kurum haline getireceğiz.

“Sarayı araştırma ve bilim merkezlerinin bir araya toplandığı bir merkez haline getireceğiz”

İktidardakilerin kendileri için yaptığı sarayı araştırma ve bilim merkezlerinin bir araya toplandığı bir merkez haline getireceğiz. Burada kuracağımız özel araştırma merkezleri ve sunacağımız cazip imkânlar sayesinde, yurtdışındaki bilim insanlarımızı Türkiye’ye çekerek tersine beyin göçünü destekleyeceğiz.

“Üniversitelerin bölünme kararları iptal edilecek”

Özel Teknoloji Meslek Liseleri kuracağız. Yıllardır üniversite dünyamızın sırtında, bir kambur olan YÖK’ü kaldıracak, bilimsel çalışmaların önünü açacağız. Son günlerde bölünen, köklü ve saygın tüm üniversitelerimize dair, alınan kararları iptal edeceğiz.

“Muayene ve ilaç katkı payı kalkacak”

İhtiyaç sahibi olanlardan sağlık sigortası primi almayacağız. Emeklilerimizin sırtından, ‘muayene ve ilaç katkı payı’ yükünü kaldıracağız.

“Takipteki kredi borçları silinecek…”

İktidarımızın ilk 100 günü içerisinde, Türkiye Dayanışma Fonu’nu kurarak, vatandaşlarımızın ödeyemedikleri için bankalar tarafından tahsilat şirketlerine satılmış olan, tüketici kredisi, kredili mevduat hesabı ve kredi kartı borçlarının, en az yüzde 80’ini sileceğiz.

“Aylık 500 TL vatandaşlık maaşı bağlayacağız”

Düzenli geliri olmayan yoksul ailelere vereceğimiz “İYİ Kart” ile aylık net asgari ücretin yarısı tutarında, düzenli gelir sağlayacağız. Genç işsizlere, iş bulana kadar, aylık 500 TL vatandaşlık maaşı bağlayacağız. Emeklilere yılda iki kez bayramlarda, 1.500’er TL tutarında “İYİ Bayramlar İkramiyesi” vereceğiz.

“Hiçbir sınav için sınav ücreti almayacağız”

Öğrencilik statüsü devam eden gençlerimizden, girecekleri hiçbir sınav için sınav ücreti almayacağız. 25 yaşına kadar tüm üniversite öğrencilerine, ücretsiz mobil internet ve konuşma dakikaları vereceğiz. Öğrenim kredisi borcu olan gençlere borçlarını, faizsiz ve 60 aya varan vadelerle, yeniden yapılandırma imkânı sağlayacağız.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica