Genel

Alevilerin yemeği yenmez öğretisi Din dersinde işlendi

Alevilerin yemeği yenmez öğretisi Din dersinde işlendi Yaşanan olayı derste bulunan öğrenciler ortaya çıkarırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü konuyu “tecrübesizlik” olarak değerlendirdi. Alevilerin yemeği yenmez öğretisi Din dersinde işlendi …

Alevilerin yemeği yenmez öğretisi Din dersinde işlendi

Olay, İstanbul Arnavutköy Cumhuriyet Ortaokulunda yaşandı…

İstanbul’un Arnavutköy İlçesi’ndeki Cumhuriyet Ortaokulunda din dersine giren G.B. isimli öğretmen Alevilere hakaret etti. G.B., Muharrem ayında Alevilerin oruç tuttuğunu fakat onların yaptığı yemeğin yenilmeyeceğini söyledi.

BirGün gazetesinden Mustafa Kömüş’ün haberine göre, geçen pazartesi günü okulun 7/L sınıfında yaşananları o sırada sınıfta bulunan S. isimli öğrenci şöyle anlattı:

“Alevilerin yaptığı yemek yenmez”

“Derse başladıktan sonra ders konusu oruçlara geldi. Mübarek aylar ve oruçlardan konu açılmıştı. Ramazan, Şaban, Recep aylarını anlattı öğretmen. Muharrem orucunu da Aleviler tutar dedi öğretmen, ama Alevilerin yaptığı yemek yenmez dedi, bir arkadaşım da kalkıp ‘Hocam neden yenmez?’ diye sordu, öğretmen de Aleviler peygamber efendimizi sevmezler sadece torunları Hasan ile Hüseyin’i severler diye cevapladı.”

“Az yediysen bir şey olmaz”

S. bunun ardından aynı zamanda komşusu olan ve kendilerinin aşure verdiği bir sınıf arkadaşının öğretmene “Ben Alevilerin ekmeğini yedim ama az yedim, bir şey olur mu?” diye sorması üzerine öğretmenin “Az yediysen bir şey olmaz” dediğini söyledi.

Alevi vatandaşlara yapılan hakaretin nedeni ‘tecrübesizlik’miş!..

Konuyla ilgili konuşan Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ da olayı doğrularken, “Alevilerin yaptığı yemek yenmez” sözlerinden oluşan skandal ifadeleri “öğretmenin tecrübesizliğiyle” geçiştirdi. Dağ, G.B.’nin görevinin sonlandırıldığını söyledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica