Mecit Ünal

Allahtan korkmuyorlar Meral Akşenerden korktukları kadar

Allahtan korkmuyorlar Meral Akşenerden korktukları kadar 7 Haziran seçimlerinin ardından başlattığı muhalefet hareketinin kontrollü yargı eliyle durdurulmasının ardından iki yıllık mücadele yeni bir partinin doğmasına neden oldu. Allahtan korkmuyorlar Meral Akşenerden korktukları kadar yorum/haber

Allahtan korkmuyorlar Meral Akşenerden korktukları kadar

Siyaset böyle bir şey işte…

İktidar yorulduğu zaman yeni bir sürükleyici lidere ihtiyaç duyar siyaset…

7 Haziran seçimlerinin ardından başlattığı muhalefet hareketinin kontrollü yargı eliyle durdurulmasının ardından iki yıllık mücadele yeni bir partinin doğmasına neden oldu.

Yeni kurulan İYİ Parti çok kısa bir süre içinde halkın gönlünde yerini buldu.

Halkın gönlünde yerini bulan İYİ Parti ve hareketin lideri Meral Akşener iktidarın ve onun payandasının korkulu rüyası olmayı bir türlü başardı.

Anamuhalefetin, yürüttüğü politikaların, iktidarın medya gücünün ağırlığı karşısında yalan yaftalarla boğulması ve iftiralara maruz kalması ilerlemesini durduruyordu.

Oysa siyasi partiler içinde demokrasiyi özümseyen ve yaşatmaya çaba sarf eden tek siyasi parti Cumhuriyet Halk Partisinin olduğunun aksini söyleyen sadece ve sadece haindir.

Ama CHP’nin demokratik duruşu halkın terör hassasiyetinin karşısında yerini bulamıyor.

Ancak iktidarın kasıtlı saldırılarını boşa çıkaran ve etkili muhalefet boşluğunu doldurmayı başaran Akşener ve partisi oldu.

Meral Akşener korkusu, iktidarın ve onun payandasının yüreğine oturdu. Ve artık kovsan da gitmez…

Bu korku ile 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacak olan genel seçimleri bir anda 24 Haziran 2018 tarihine alıverdiler.

24 Haziran tarihi öylesine ince hesaplar yaparak belirlenmiş bir tarih ki, öylesine ince…

28 Haziran ve sonrası hangi tarih olursa olsun İYİ Parti seçimlere doğrudan katılabiliyor. Hal böyle olunca sadece 4 gün ile İYİ Partinin seçime girmesi engellenmiş oldu.

24 Haziran tarihinin seçilmesindeki kasıt kendini hemen eleveriyor. Çünkü aynı gün YÖK tarafından çok önce belirlenmiş olan üniversite sınavı var.

Daha sonra bu gelişmenin öyle olmadığına yönelik söylenenlerin hiç biri gerçeği yansıtmıyor ve inandırıcılıktan çok uzak. Zaten sonraki gelişmelerin üstüne söyledikleri alçakça sözler gerçek yüzlerini açığa çıkarmaya yetiyor. Ne kadar samimiyetsiz ve kirli oyun içinde oldukları ayan beyan ortada.

İYİ Partinin seçime katılıp katılmama durumu için ne dediler:

Erdoğan; İYİ Partinin seçimlere girip giremeyeceğine yönelik tartışmalara “YSK ile Yargıtay Başsavcılığının müşterek yapacağı veya yaptığı görüşmelerin ki bugün görüşmeleri olacaktı. Ora ne karar verecekse hepimizin saygı duyması lazım. ‘Girmesi gerekir’ diyorsa girer. Aksi bir durum olursa aksi olur. Girmesi, girmemesi noktasında bizim bir sıkıntımız söz konusu değil” dedi.

Bahçeli; “Erken seçimin neden olması gerektiğini Meclis’teki grup toplantımızda açıklamıştık. Önceliğimiz Türkiye. İYİ Partinin seçime girmesine olumlu bakıyoruz. Biz, ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ anlayışını güden bir siyasi hareket olduğumuzdan, gündemimizi, siyasetimizi İYİ Parti’ye göre belirlemiyoruz” dedi.

Bu özgüven içinde yaptıkları açıklamaların ardından olağanüstü bir gelişme oldu ve CHP 15 Milletvekilini İYİ Parti safına geçirdi ve gurup kurmasını sağlayarak doğrudan seçime girmesinin kapısını açtı.

Öncelikle, demokrasi adına takdire şayan bu davranışı için CHP’yi ve İYİ Parti saflarına katılan milletvekillerini kutlamak gerek.

Özgüven içinde konuşmalar yapan iktidar ve onun payandası olan partinin içinden öylesine çirkin saldırılar oldu ki, akıllara zarar!..

Öylesine çirkin sözleri sizlerle paylaşmak yerine, şunu sormak gerekiyor bu riyakar ve siyasi tacirlere…

Hani İyi partinin seçimlere katılmasından yanaydınız?

Ne oldu 24 saat önce söylediklerinize?

Hani sizin için sakıncası yoktu?

Hani Demokrasi gereği seçimlere katılmasından yanaydınız?

Ne oldu?

Çok mu acıttı!?

Ahlaksız, şerefsiz, halkını sürekli kandıran siyasi tacirleri halkın gücü tarihin çöplüğüne gönderecektir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica