Genel

Almanya Başbakanı Angela Merkel Deniz Yücel tahliyesi için mutlu

Almanya Başbakanı Angela Merkel Deniz Yücel tahliyesi için mutlu Almanya Başbakanı Angela Merkel, Deniz Yücel’in serbest kalmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Merkel, 44 yaşındaki gazetecinin serbest bırakılması konusundaki çabalarından ötürü Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’e teşekkür etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel Deniz Yücel tahliyesi için mutlu detaylar haberimizde…

Almanya Başbakanı Angela Merkel Deniz Yücel tahliyesi için mutlu

“Herkes gibi ben de sevindim”

Almanya Başbakanı Merkel, Deniz Yücel’in serbest kalmasına ilişkin Berlin’de yaptığı açıklamada “Herkes gibi ben de sevindim” dedi. Zor bir yılı geride bırakan Yücel’in eşi ve ailesi adına da mutlu olduğunu kaydeden Merkel, 44 yaşındaki gazetecinin serbest bırakılması konusundaki çabalarından ötürü Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’e teşekkür etti.

“Türk hükümetine sürecin hızlandırılması konusundaki desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum”

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, gazeteci Deniz Yücel’in tahliyesine ilişkin, “Bugün hepimiz için güzel bir gün. Türk hükümetine sürecin hızlandırılması konusundaki desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür etti

Alman Bakan, özellikle mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’na da teşekkürlerini iletti. Gabriel, Bu zor konuda Dışişleri Bakanlığı’na duyduğu güvenden ötürü Almanya Başbakanı Angela Merkel’e de teşekkür etti.

“Bu muhteşem bir haber””

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas da, Yücel’in serbest kalmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Bakan, “Bu muhteşem bir haber” dedi. Maas, “Deniz Yücel’in hapishanede geçirdiği her gün çok fazlaydı” dedi.

Deniz Yücel kimdir? Gazeteci Deniz Yücel neden tutuklandı?

Türkiye’de tutuklu bulunan Deniz Yücel serbest kaldı. Gazeteci Deniz Yücel geçen yıl 14 Şubat’ta İstanbul’da kendi isteğiyle ifade vermek üzere gittiği emniyette gözaltına alınmış, 27 Şubat’ta da “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve terör propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Avukatının duyurduğu serbest kaldı açıklaması sonrası yeniden gündeme gelen Deniz Yücel ile ilgili merak edilenleri derledik…

Deniz Yücel kimdir?

Almanya’nın önemli gazetelerinden Die Welt’in Türkiye temsilciliğini yapan Deniz Yücel, 10 Eylül 1973 Almanya doğumludur. Gazeteciliğinin yanı sıra köşe yazıları ve yazarlığıyla da bilinmektedir. Berlin Özgür Üniversitesi’nde siyaset bilimi okumuş, 1999 yılında serbest gazeteci olarak meslek hayatına başlamıştır. 2002 yılında haftalık Jungle Wold gazetesi, 2007 yılında ise Die Tagezzeitung gazetelerinde çalışmıştır. Yücel aynı zamanda yazdığı köşe yazılarıyla da tartışılan gazetecilerden biri olmuştur.

Die Welt gazetesinin Türkiye temsilcisi

2015 yılında Die Welt gazetesine geçmiş ve gazetenin Türkiye temsilciliğini üstlenmiştir. Deniz Yücel 2011 yılında Kurt Tucholsky Edebi Yayıncılık ödülüne layık görülmüş. 2014 yılında bir grup gazeteci arkadaşıyla birlikte Hate Poetry adı altında oluşturdukları ırkçılık karşıtı gösteri için Almanya’da yılın gazetecisi seçilmiştir. Yücel’in 2014 yılında yayımladığı ve Gezi Parkı Protestolarını esas alarak bir “Muhalif Türkiye” portresi çizdiği taksim İst Überll (Her Yer Taksim) isminde bir kitabı bulunmaktadır. Hem Türk hem Alman vatandaşlığı bulunuyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica