Genel

Almanya Türkiye dışında 31 ülkeye seyahat yasağını kaldırdı

Almanya Türkiye dışında 31 ülkeye seyahat yasağını kaldırdı … “181 bin vakanın tespit edildiği ve 8.420 kişinin de hayatını kaybettiği Almanya’da vaka ve kayıpların azalmasıyla birlikte yeni dönem için adımlar atılmaya başlandı…” detaylar haberimizde…

Almanya Türkiye dışında 31 ülkeye seyahat yasağını kaldırdı

Almanya, corona virüs salgını nedeniyle uygulamaya başladığı yurt dışı çıkış kısıtlamalarını kaldırma kararını açıkladı. İlk etapta kısıtlamaların kaldırılacağı ülkeler AB ve Schengen bölgesi üyelerinden oluşacak. 31 ülkenin yer aldığı listede Türkiye bulunmuyor.

Koronavirüs salgını kapsamında getirilen seyahat yasağının kaldırılmasıyla 15 Haziran’dan itibaren Almanlar 31 ülkeye seyahat edebilecek.

Seyahat yasağının kaldırılacağı ülkeler arasında AB’nin 26 ülkesi ile İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Liechtenstein bulunuyor.

Dünya corona virüs salgını sonrası normalleşme adımlarını yavaş yavaş atmaya başlıyor. Pek çok Avrupa ülkesi vaka ve ölüm sayısının düşmesiyle kısıtlamaları hafifletme eğiliminde. Bu ülkelerden biri de Avrupa’da salgından en çok etkilenenlerden olan Almanya.

181 bin vakanın tespit edildiği ve 8.420 kişinin de hayatını kaybettiği Almanya’da vaka ve kayıpların azalmasıyla birlikte yeni dönem için adımlar atılmaya başlandı. Şu anda Avrupa’da futbol karşılaşmalarının oynandığı Belarus dışındaki tek ülke olan Almanya’da yeni dönem için kısıtlamalar da yavaş yavaş gevşetiliyor.

Salgının başından itibaren uygulanmaya başlanan yurt dışına seyahat kısıtlamasının 15 Haziran itibarıyla esnetileceği açıklandı. Avrupa Birliği üyesi ve Schengen bölgesi ülkelerini kapsayacak esnetme çerçevesinde sınırlar açılacak. 31 ülkeyi kapsayan listede şu aşamada Türkiye bulunmuyor.

Avrupa ülkelerinde tatil yapacak olan Alman vatandaşlarını ilgilendiren karar doğrultusunda gidilecek yerde “Son yedi gün içinde 100 bin nüfusta en fazla 50 Corona virüs vakası” şartı aranacak. Gidilecek yerde bu sayıdan fazla vaka bulunursa bölgeye seyahat kısıtlaması devam edecek. Almanya, yurt dışına çıkacak vatandaşlarının gidecekleri ülkelerde sağlanacak sağlık ve temizlik şartları konusunda belirli kriterleri göz edeceğini de açıkladı.

Yaz tatili öncesi kararın yürürlüğe gireceği ve Dışişlerinin “Seyahat uyarıları” yerine ülkelerin durumuna göre “Seyahat tavsiyeleri” ifadelerinin yer alacağı bildirildi.

Seyahat yasağının kaldırılması konusunda bir dizi kural açıklandı

Almanya kısıtlamaların kaldırılması için 1 hafta içinde 100 bin nüfus başına 50 yeni korona vakasının görülmemesi, maske kullanımı, fiziksel mesafe kuralı, el hijyeni, mekanların havalandırma ve dezenfeksiyonu gibi bir dizi kuralların yerine getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Korona salgını nedeniyle kapatılan Çekya’nın Almanya ve Avusturya’ya olan tüm sınır kapıları tekrar açıldı.

Çekya İçişleri Bakanı Jan Hamek, iki komşu ülke ile sınırların yeniden açılmasıyla normal hayata geri dönüldüğünü, sınırlarda kontrollerin sadece rastgele yapılacağını açıkladı.

Dünyada en çok seyahat eden insanların başında gelen Almanların, yaz sezonunda Türkiye’ye de gelmeleri konusunda girişimlerin sürdüğü ve yakında bu yönde adımların atılacağı gelen haberler arasında. Geçtiğimiz yıl Türkiye’ye Almanya’dan 5 milyona yakın turist gelmişti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica