Siyaset

Altıok; ‘Nuriye ve Semih’i yaşatın ki sevgi, umut ve adalet sürdürülsün’

Altıok; ‘Nuriye ve Semih’i yaşatın ki sevgi, umut ve adalet sürdürülsün’. Altıok’tan acil insanlık çağrısı… CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, haberimizde; açlık grevlerinde 128. güne giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya kendi doktorlarının ya da bağımsız doktorların bakması için yaptığı çağrıyı yineledi! Altıok; ‘Nuriye ve Semih’i yaşatın ki sevgi, umut ve adalet sürdürülsün’.

Altıok; ‘Nuriye ve Semih’i yaşatın ki sevgi, umut ve adalet sürdürülsün’

“Siyasi değil insani çağrı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, açlık grevlerinde 128. güne giren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya kendi doktorlarının ya da bağımsız doktorların bakması için yaptığı çağrıyı yineledi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’tan “acil insanlık çağrısı” geldi. Altıok, 128 gündür açlık grevini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın kritik eşiği aştığını, hergün ölüme yaklaştığına dikkat çekerek; ” çağrılarımız yanıtsız, karşımızda adeta bir duvar var.” diyerek hükümeti bir kez daha göreve çağırdı.

Altıok, KHK ile görevden alınarak suç isnat edilen bu iki eğitimci ile ilgili sürecin hızla sonuçlandırılması, görevlerine iadesi ve sağlıklarına kavuşması için ivedi ilk adım olarak kendi doktorlarının muayenesi için çağrıda bulundu. Zeynep Altıok, Türkiye’de değil tüm dünyada yapılan çağrıya hükümetin kulak tıkadığını belirterek “Yaptığımız bu çağrı siyasi bir çağrıdan öte EVRENSEL İNSAN HAKLARI kriterlerince sabit bir hak ve acil bir insanlık çağrısıdır” açıklamasında bulundu.

Zeynep Altıok, Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı’nın önünde oturma eylemine başlayan; talepleri karşılanmayınca bu eylemi açlık grevine dönüştüren ve grevlerinin 75’inci gününde tutuklanan; akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın açlık grevlerinin 128’inci gününde basın açıklaması yaptı.

6 Temmuz günü Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’la birlikte Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a Nuriye ve Semih’e kendi doktorlarının bakması için; yine aynı tarihte TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu’na da Nuriye ve Semih’in durumları nedeniyle TBMM İnsan haklarını İzleme Komisyonu’nun harekete geçmesi için; mektup gönderdiklerini belirten Altıok, “Mektubumuza hala yanıt alamadık. 128 gündür sadece Türkiye’de değil tüm dünyada insan haklarından yana olan herkes Akp iktidarına Nuriye ve Semih için vicdani bir çağrıda bulunuyor. Siyasetçiler, sanatçılar, hukuk insanları ve vicdan sahibi herkes ‘Nuriye ve Semih’i kurtarın, bu haksızlığa son verin’ diyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidara sayısız çağrısı oldu, milletvekillerimiz konuyla alakalı olarak defalarca uyarılarda bulundu” dedi.

Altıok’un açıklaması ana hatlarıyla şöyle:

Vicdanlarınızın yerinde olup olmadığını kontrol edin

Nuriye ve Semih’in avukatlarının yaptığı açıklama göre gardiyanlar Nuriye Gülmen’i gece uykusundan uyandırıp “öldün mü, yaşıyor musun” diye kontrol ediyorlar. Kontrol edilmesi gereken tek şey iktidar sahiplerinin vicdanlarının yerinde olup olmadığıdır. Daha önce Türk Tabipler Birliği’nin konuyla ilgili başvurusu iki defa reddedildi. Bağımsız doktorlardan dahi çekiniyorlar. Çağrımızı tekrar ediyoruz. Nuriye ve Semih’in kendilerine kendi doktorlarının bakması isteği en hızlı şekilde kabul edilmelidir.

Nuriye ve Semih’i yaşatın ki sevgi, umut ve adalet sürdürülebilir olsun

Nuriye ve Semih ölürse ülke ölür, vicdanlar ölür, can çekişen adalet ve umutlar ölür. İnsanlık ölür…

İktidar mensupları sık sık Şeyh Edebali’nin “insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü meydanlarda haykırıyor. O zaman onlardan beklenen tutarlılıktır.

Nuriye ve Semih’i yaşatın ki devlet yaşasın…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica