Genel

Amerikan haritasında 5 devleti 14 devlete böldüler

Amerikan haritasında 5 devleti 14 devlete böldüler Ortadoğu”da Suudi Arabistan, Suriye, Irak, Yemen ve Libya”nın gelecekte parçalanacağı ve 14 yeni devletin ortaya çıkacağı iddia edildi. Amerikan haritasında 5 devleti 14 devlete böldüler detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Amerikan haritasında 5 devleti 14 devlete böldüler

Ortadoğu’da yaşanan karışıklıkla ilgili çok konuşulacak, haritalı bir analiz ortaya atıldı. Söz konusu haritada Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Libya ve Yemen’in bölüneceğini öne sürdü.

5 devlet paramparça ediliyor

Haritaya göre en büyük parçalanma Suudi Arabistan’da yaşanacak. Ülkede yönetim, gelecekte prenslere geçtikçe kabile ayrımları derinleşecek; kuzey, güney, doğu ve batı Arabistan doğacak. Suriye’nin yanısıra Irak da 3’e bölünecek. Suriye’nin Akdeniz kıyısında alevi devleti, kuzeyi ile Kuzey Irak’ta bir Kürdistan devleti kurulacak.

Suriye ve Iraklı Sünniler ortak bir devlet kuracak. Irak’ın güneyinde ”Şiistan” kurulacak. Yemen, kuzey ve güney diye ikiye bölünürken Libya”da kabileler doğuda Sirenayka, batıda Trablus ve güneyde ise Fizan devletlerini kuracak.

New York Times‘ta yer alan o harita:

Amerikan haritasında 5 devleti 14 devlete böldüler
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica