Genel

Anadolu Ajansı Türkiye’nin Kültür Hazineleri’ni kitaplaştırdı

Anadolu Ajansı Türkiye’nin Kültür Hazineleri’ni kitaplaştırdı … Türkiye’nin kültürel ve doğal varlıkların korunması konusunda kamu bilinci oluşturmaya yönelik özel haber, izlenim haberleri ve dosya haberlerin yer aldığı kitapta Anadolu medeniyetlerinin UNESCO yolculuğu anlatılıyor. detaylar haberimizde…

Anadolu Ajansı Türkiye’nin Kültür Hazineleri’ni kitaplaştırdı

“Yayınlar ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacak”

Anadolu Ajansı Yayınlarından çıkan ülkenin tanıtımına katkıda bulunacak “Türkiye’nin Kültür Hazineleri” kitabında Türkiye’nin kültürel ve doğal varlıkları “Külliye- Medrese-Türbe; “Tarih-Kültür-Doğa“, “Camiler”, “Kaleler”, “Kiliseler”, “Antik Kentler”, “Açık Hava Müzeleri” ve “Köprüler” olmak üzere 8 başlıkta ele alınıyor.

“İzlenim haberleri ve Anadolu Medeniyetlerinin UNESCO yolculuğu”

Türkiye’nin kültürel ve doğal varlıkların korunması konusunda kamu bilinci oluşturmaya yönelik özel haber; izlenim haberleri ve dosya haberlerin yer aldığı kitapta Anadolu medeniyetlerinin UNESCO yolculuğu anlatılıyor.

“80’e yakın eser”

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla hazırlanan kitapta, Van Gölü‘nün ortasındaki adada yer alan 900’lü yıllarda inşa edilmiş Akdamar Kilisesi; yaklaşık 1600 yıl önce Trabzon‘da dik yamaç üzerinde inşa edilen Sümela Manastırı, Ağrı‘da 1600‘lü yıllarda yüz yıl gibi uzun bir sürede tamamlanan İshak Paşa Sarayı gibi 80’e yakın eser konu ediliyor.

AA Yayınları

“Muhabir”,Gökyüzünden Türkiye“, “Yükselen Afrika“, “Türkiye’nin Güvenlik Stratejisi” kitapları başta olmak üzere yayın çeşidini artıran AA Yayınlarına, tüm seçkin kitapçılardan ve online kitap satış sitelerinden ulaşılabiliyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica