Genel

Andız ‘Sivas’ın ışığı sönmeyecek’

Andız ‘Sivas’ın ışığı sönmeyecek’Andız; “Ülkemizin çok değerli ozanları, yazarları, bilim insanları, geleceğe umut olacak gençler ve çocuklarımız, için hala içimiz kan ağlarken adaletin adaletsizce verdiği zaman aşımı kararını ne aklımız ne de yüreğimiz alıyor” dedi. detaylar haberimizde…

Andız ‘Sivas’ın ışığı sönmeyecek’

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 26’ncı yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.

Deniz Karamert– 2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 26’ncı yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, “26 yıl önce Madımak’ta yanan o ateş hala yüreğimizi dağlıyor, acımızda ilk gün ki kadar taze ama herkes şunu bilsin ki Sivas’ın ışığı sönmeyecek” dedi.

“Kara bir gün olarak tarihe geçti”

2 Temmuz Sivas Katliamı, üzerinden geçen yıllara rağmen toplumun nazarında küllenmemekte, tam tersine toplumun kanayan yarası olmaya devam etmektedir diyen CHP Gençlik Kolları Kocaeli İl Başkanı Emre Andız, “Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 26 yıl geçti. 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak otelinin ateşe verilmesiyle başlayan katliam ateşi, 26 yıldır yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Bu tarih, kara bir gün olarak tarihe geçmiştir” dedi.

“Zaman aşımı kararını aklımız yüreğimiz almıyor”

Sivas Katliamının unutulmaması gerektiğini belirten Andız, “Sivas Katliamı’nı yapanları da katliamın sanıklarını aklayanları da unutmadık, unutturmayacağız. Ülkemizin çok değerli ozanları, yazarları, bilim insanları, geleceğe umut olacak gençler ve çocuklarımız, için hala içimiz kan ağlarken adaletin adaletsizce verdiği zaman aşımı kararını ne aklımız ne de yüreğimiz alıyor. İnsanlık adına işlenmiş suçlarda zaman aşımı olmaz. Hak, hukuk, adalet tüm toplumun ortak ihtiyacıdır” diye konuştu.

“İnsanlık kazanacak”

Herkes şunu bilsin ki Sivas’ın ışığı sönmeyecek diyen Andız, “Yaşadığımız şu zor günlerden sonra aydınlığın görüldüğüne yürekten inanıyorum. Her şey çok güzel olacak, insanlık kazanacak. Cumhuriyetimizin değerlerine yönelmiş bu saldırıyı bir kez daha kınıyor, Sivas Madımak Otelinde hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, katilleri ve arkasındaki karanlık güçleri lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica