Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Ankara’da Zeybek resitali

Umurlu Ülkü Ocakları eski Başkanı Mehmet Şimşek, Ankara’da Ege yöresine ait halk oyunlarıyla memleketi Aydın’ı tanıtmaya devam ediyor.

Kamil KAZANKAYA (AYDIN)  – Ankara’da Mamak Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürlüğü’ne bağlı birimde çalışan Mehmet Şimşek, Mamak Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde müzisyenler ve sanatçılara destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte folklor ekibiyle birlikte Aydın zeybeği ve çeşitli zeybek oyunları gösterisini icra etti.    

Umurlu Ülkü Ocakları eski Başkanı Mehmet Şimşek, Aydın ve Ege kültürünü yaşadığı Ankara’da sürdürürken, kendi yöreleri olan efe-zeybek kültürüne katkı sağlamayı sürdürdüklerini söyledi. “Mamak Belediyesi’nin müzisyenlere ve sanatçılara destek olmak amacıyla düzenlediği kültürel faaliyetler kapsamında, biz de yöremize ait zeybek oyunlarını icra ettik” diyen Şimşek, “Hem buradaki vatandaşlarımıza salgın döneminde moral vermiş olduk, hem de kendi Aydın yöremizi tanıtmış olduk. Bu anlamda bize bu fırsatı tanıyan ve özellikle salgın döneminde bu tür faaliyetler düzenleyerek vatandaşlarımıza ve sanatçılarımıza destek olan Mamak Belediye Başkanımız Murat Köse’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica