İGF

İnternet yasasına ve İGF’ye Başkent’ten tam destek

Türkiye İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) yönetimi, Başkent Ankara’ya çıkarma yaptı. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, İGF Haber Ajansı, İGF Reklam Ajansı ve İGF TV ile mart ayında Meclis’e gelmesi beklenen internet yasasına zemin hazırladıklarını söyledi.

ANKARA (İGFA) – İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, İGF Genel Başkanvekili Ümit Babacan ve İGF Ankara İl Temsilcisi İbrahim Gökdemir ile birlikte AK Parti Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Afif Demirkıran, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım’ı ziyaret etti.

İNTERNET YASASI BİR İHTİYAÇ

Yerel medyanın sorunları, İGF projeleri ve mart ayında TBMM’ye gelmesi beklenen internet yasası ile ilgili konuların gündeme geldiği ziyaretlerde konuşan İGF Genel Başkanı Mesut Demir, hayata geçirdikleri İGF projeleri ile internet yasasına zemin hazırladıklarını belirterek, “İGF Haber Ajansı (İGFA), İGF Reklam Ajansı ve İGF TV, internet medyaları için önemli bir gelir kaynağı olacak. İGF projelerimize ve mart ayında TBMM’ye gelmesini beklediğimiz internet yasasına destek olan AK Parti, CHP ve MHP genel merkezlerine, genel başkan yardımcılarına, milletvekillerine teşekkür ediyoruz. İnternet yasasının pandemi süreci ile birlikte Türkiye’de ne kadar ihtiyaç olduğunu ülke olarak hep birlikte gördük. Özellikle merdiven altı diye tabir edilen korsan internet haber sitelerinin başta milletvekilleri olmak üzere tüm siyasi partileri, belediye başkanlarını, bürokratları sıkıntıya düşürdüklerini bizzat gözlemledik. Yasalaşacak internet yasası ile birlikte Türkiye’nin ve medya sektörünün önü açılacaktır” dedi.

MUSTAFA CANBEY: “GEREKENİ YAPACAĞIZ”

AK Parti Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, internet yasası ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın çalışmalarının olduğunu hatırlatarak, “AK Parti olarak TBMM’ye gelecek internet yasasının hızla geçmesi için gerekeni yapacağız. İGF’nin internet yasasına zemin hazırlayan başarılı projelerini de destekliyoruz” diye konuştu.

AHMET AKIN: “GÖREVDEN KAÇMAYIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da, internet yasasının artık kaçınılmaz bir duruma geldiğini ifade ederek, “Hem internet yasası, hem de İGF projelerine partimiz olarak destek veriyor, bize düşen görevden de kaçınmayacağımızı ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜLİZAR BİÇER KARACA: İGF’YE TAM DESTEK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ise, cuma günü medyanın sorunları ve internet yasası ile ilgili bir toplantı yapılacağını, internet yasası ve İGF projelerini desteklediklerini kaydetti.

YAŞAR YILDIRIM: YASA BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım da, internet yasası ile ilgili İGF Hukuk Komisyonu’nun hazırladığı rapor TBMM MHP Grubu ile paylaşacaklarını, internet yasasının bir an önce çıkarılması için gerekli desteği MHP olarak vereceklerini vurguladı.

ARİF DEMİRKIRAN: MERDİVEN ALTINA HABER SİTELERİNE DARBE VURACAK

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Afif Demirkıran ise, internet yasasının şantaj ve tehdit haberleri yapan merdiven altı internet haber sitelerini darbe olacağını, bu konuda gerekenin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapıldığını ifade etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica