Genel

Antik Akademi’den aşçı adaylarına eğitim: En güzel kebap nasıl yapılır

Antik Akademi’den aşçı adaylarına eğitim: En güzel kebap nasıl yapılır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı A.Ş. bünyesindeki Antik Akademi, periyodik olarak mesleki liselerin aşçı adayı öğrencileriyle bir araya gelmeye devam ediyor – akarhaber

2023 yılının ilk eğitimini Maide Kafe’de düzenleyen Antikkapı şefleri, katılımcı öğrencilere aşçılıkla alakalı tecrübelerini aktardı ve en güzel kebabın nasıl yapılacağının püf noktalarını anlattı. Eğitim sonunda usta şefler, geleceğin aşçı adayı öğrenciler ve öğretmenler, kendi elleriyle yaptıkları kebapları yedi.

GELECEĞİN AŞÇI ADAYLARI

Her eğitimde farklı bir okulu ağırlayan Antikkapı Şefleri, 2023 yılının ilk eğitiminde Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçılık bölümü öğrencileri ve öğretmenlerini misafir etti. Öğrenci ve öğretmenlere kebap yapımıyla alakalı tüm püf noktaları aktarılırken, uygulamalı bir şekilde kebap yapıldı. Eğitim sonunda öğrenciler kendi elleriyle pişirdikleri kebapları yedi.

USTA ŞEFTEN KEBABIN PÜF NOKTALARI

Antikkapı’nın usta şefi Yılmaz Ergül kebap yapımının püf noktaların anlatırken, mesleğe 13 yaşında başladığını ve 49 senedir bu iş yaptığını ifade etti. Usta şef Ergül, “Bu meslek sayesinde 60 ülke gezdim ve 4 dil öğrendim. Çok şanslısınız çünkü bu işin okul okuyorsunuz. Bunun kıymetini bilin, biz ustamızdan bir şey öğrenmek için günlerce peşinde dolaşırdık. Bu meslek sıradan bir meslek değil sizlerin çok çalışıp, aramıza katılmanızı dört gözle bekliyoruz” dedi.

KEBAP SAPLAMA VE PİŞİRME

Bir diğer usta şef Recep Çelik ise kebap saplama ve pişirme ile ilgili bilgi vererek, sektörde sabır ve sürekli deneyimin önemine dikkat çekti. Eğitim sonunda Antikkapı Yönetim Sistemleri Müdür Yardımcısı Elif Altıntaş öğrencilere gıda güveliğiyle alakalı bilgi verdi. Eğitimin sonunda öğrenciler sertifikalarını Antikkapı A.Ş. Satış ve Planlama Müdürü Ali Murat Salman’ın elinden aldı. Salman, öğrencilere eğitim hayatları boyunca destek vereceklerini belirtti.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Gizem Sezer, yerinde gözlem yapmak için Antikkapı ailesine başvurduklarını ifade ederek, öğrencileriyle çok güzel deneyimler yaşadıklarını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür eden Sezer, Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İslam Yücel ve şeflerin yakın ilgilerinden dolayı çok memnun kaldıklarını ifade etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica