Ekonomi

AP’den Türkiye’ye yaptırım çağrısı

AP’den Türkiye’ye yaptırım çağrısı … “Avrupa Parlamentosu, Kıbrıs’ta kapalı Maraş’ın bir kısmının açılması kararına karşı Türkiye’ye yaptırım uygulanması çağrısında bulundu…” detaylar haberimizde…

AP’den Türkiye’ye yaptırım çağrısı

KIBRIS BARIŞ HAREKATI SONUCU ALINAN YERLER

Kıbrıs’ta Barış Harekatı sonucunda Türkiye tarafından dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren’e göre fazladan alınan ve Rumların yoğunlukta yaşadığı kapalı Maraş’ın bir kısmının açılması kararına karşı Avrupa Parlamentosu; Kıbrıs sorununun iki toplumlu, iki bölgeli federasyon temelinde çözümünü hedefleyen müzakerelerin yeniden başlatılmasını, AB’nin Türkiye’ye yaptırım uygulamasını istedi.

PARLAMENTO: “TÜRKİYE’NİN YASA DIŞI FAALİYETİ”

Sputnik’te yer alan habere göre parlamento tarafından hazırlanan tasarıda, kapalı Maraş’ın bir kısmının açılması “Türkiye’nin yasa dışı faaliyeti” olarak nitelendirildi ve kınandı. Maraş’ın açılmasının adada ayrılığı artıracağı savunularak Maraş’ın statüsünün değişmemesi istendi.

YAPTIRIM ÇAĞRISI

AB Konseyi’ne Türkiye’nin eylemlerine karşı birlik içinde kalınması ve Türkiye’ye yaptırım uygulaması çağrısı yapıldı. Yaptırımların yalnızca diyalog, samimi iş birliği ve sahada somut ilerleme olması durumunda uygulanmayabileceği savunuldu.

TEK SEÇENEK: “İKİ DEVLETLİ, İKİ TOPLUMLU FEDERASYON”

İki devletli, iki toplumlu federasyon temelinde bir çözüm için Kıbrıs müzakerelerinin Crans-Montana’da kalınan yerden en kısa sürede yeniden başlamasına yönelik BM Genel Sekreteri’nin çağrısının vurgulandığı tasarıda, “tek seçenek” olduğu savunulan bu tür çözüme destek yinelendi ve doğrudan müzakerelerin bir an önce başlatılması istendi. Ayrıca Türkiye’nin iki devletli çözüm kararından üzüntü duyulduğu kaydedildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica