Siyaset

Arduç; “Laikliğe Eşitliğe Aydınlığa Karşı Olanlar Bu Katliamın Sorumlularıdır”

Arduç; “Laikliğe Eşitliğe Aydınlığa Karşı Olanlar Bu Katliamın Sorumlularıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, Sivas Katliamı’nın 29. yılı nedeniyle bir açıklama yayınladı. Arduç, 29 Yıl Önce Sivas’ta tarihin en karanlık katliamını yapanlar aynı zamanda Bilimin, sanatın, şiirin, türkünün merkezini de yaktılar dedi

Sivas Katliamının 29. Yılını Sosyal Medyadan paylaştığı bir türkü ile duyuran Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, Sivas’ ta hayatını kaybedenler için 1994 yılında Edip Akbayram’ın yazmış olduğu “Türküler Yanmaz” isimli türkü ile seslendi. Yaptığı paylaşımda Laiklik, Özgürlük, Eşitlik kavramlarına da değinen Arduç, son günlerde tartışma konusu olan Vali Seddar Yavuz’a da üstü kapalı mesaj vererek, Bu katliamın sorumluları özgürlüklere, eşitliğe, kardeşliğe, aydınlığa, laikliğe karşı olan ve bu hakları kanla baskıyla zorla bastırmayı kendine temel siyasal görev edinmiş tekçi anlayıştır dedi.

işte Arduç’ un yaptığı o paylaşım;

29 yıl önce Sivas’ta tarihin en karanlık katliamını yapanlar aynı zamanda Bilimin, sanatın, şiirin, türkünün merkezini de yaktılar.

Bu katliamın sorumluları özgürlüklere, eşitliğe, kardeşliğe, aydınlığa, laikliğe karşı olan ve bu hakları kanla baskıyla zorla bastırmayı kendine temel siyasal görev edinmiş tekçi anlayıştır.

Katilleri, katilleri serbest bırakanları ve davayı zaman aşımına uğratan bu iktidarı asla affetmeyeceğiz.

Bizim acımız ilk günkü gibi tazedir. Biz kanlı Sivas’a adaleti getirmeye ant içtik.

Sivas’ı unutmadık, unutmayacağız…

#sivaskatliamı
#unutmadımaklımda

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica