Siyaset

Arduç: Seçmenlerimizi Ziyaret Ediyoruz

Arduç: Seçmenlerimizi Ziyaret Ediyoruz

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasının ardından saha çalışmalarını hızlandıran CHP’li gençler İlimizde ilk defa oy kullanacak seçmenlere ev ziyaretlerini hızlandırdı. 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençler için yazdığı mektupları dağıtan gençlere dün Kartepe ilçesinde Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Aday Adayı Caner Arduç’da eşlik etti – akarhaber

KORKU DİSTOPYASINI YIKACAĞIZ

Dün Kartepe’nin Köseköy mahallesinde çalışmalara eşlik eden Arduç, “Bugün Köseköy’de gençlerimizi ziyaret ediyoruz. Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanımızın mektuplarını genç seçmenlerimize iletiyoruz. Bizleri kapılarında gören seçmenlerimize Umut oluyor, onların sorunlarını dinliyor ve partimizin çözüm önerilerini, vaatlerini anlatıyoruz. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek seçimlerle ilgili seçmenin CHP’den beklentisinin büyük olduğunu söyleyen Arduç, “gençlerimizin birçoğu umudunu yitirmiş, bir yolunu bulup yurt dışına çıkmaya çalışıyorlar gerek ekonomik sorunlar gerekse ülkemizde özellikle son yıllarda hakim olan bir korku distopyası yüzünden Gençler fikirlerini özgürce belirtemiyor, söylemek istediklerini hep içinde tutuyorlar. Gençler Özgürce bir Tweet bile atamıyorlar. Bu yüzden bizler bu ziyaretlerimizde gençlerimize umut oluyoruz, her geçen gün bu umudu büyüterek, iktidara adım adım gidiyoruz.

GENÇLER İÇİN ONLARCA VAADİMİZ VAR

Seçmen ziyaretlerinde Millet ittifakın ortak politikalar mutabakat metnin de açıklanan vaatlerine de değinen Arduç, “gençlerimiz için onlarca vaadimiz var, bunlardan bazıları, İhtiyaç sahibi gençlerin eğitimlerinde kırtasiye, çanta, kıyafet giderlerini ücretsiz karşılayacağız. Gençlere kültür ve sanat aktivitelerinden 25 yaşına kadar ücretsiz yararlanmalarını sağlamak için kültür kartı vereceğiz. Tüm öğrencilere ve gençlere aylık 5 GB internete bedava erişim hizmeti sağlayacağız. Gençlere pasaportu ücretsiz verecek, yurtdışına çıkışta harç almayacağız. KYK kredi ve burs tutarlarını artıracağız KYK borçlarında 2 yıl olan geri ödemesiz dönemi uzatacak, ödemeler devam ederken işsiz kalanlar için ödemeleri erteleyecek, aylık taksit ödemelerini, aylık gelirin makul bir oranını aşmayacak şekilde düzenleyeceğiz. İstihdamı artırmak için sağlayacağımız hibe, vergi, prim, kredi, diğer finansman ve benzeri teşvikleri gençler lehine güçlendirerek ve farklılaştırarak genç istihdamını destekleyeceğiz. Gençlerin gıda, tarım ve hayvancılık alanındaki girişimlerini destekleyecek, Genç Çiftçi tanımını genişleterek daha fazla gencin bu desteklerden yararlanabilmesini sağlayacak, genç çiftçilere ekolojik okuryazarlık eğitimi vereceğiz. Yaz kampları, turistik bölgelerde öğrenci tesisleri oluşturarak gençlerin yaz döneminde bir hafta tatil yapabileceği alanlar oluşturacağız. Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak yine Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak 15 Mayıs sabahı gençlerimiz rahat bir nefes alacak” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica