Siyaset

Arslan: “8 Mart, Tarihsel Anlamıyla Önemlidir”

Arslan; "8 Mart 1857’de ABD’nde, kölelik koşullarında çalışanların, çalışma koşullarının insanca belirlenmesi eyleminin sonucunda kendilerini kilitledikleri fabrikada çıkan yangında 120 kadının yanarak ölmesi büyük bir katliamdır"

Arslan: “8 Mart, Tarihsel Anlamıyla Önemlidir” … Arslan; “Bugünü tarihsel boyutlarında irdelediğimizde; Devletin, çağdaş ve emek odaklı devlet anlayışına evrilmesinin kilometre taşlarından biri olarak değerlendirebiliriz” dedi. detaylar haberimizde…

Arslan: “8 Mart, Tarihsel Anlamıyla Önemlidir”

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan’ın “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” kutlama mesajı:

Başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutluyoruz.

Emeğin en yüce değer olduğu perspektifinden bakınca, her kadın herhangi bir işte ücret karşılığı çalışan olmasa da özünde emekçidir. Çünkü, annedir, evinin kadınıdır, Eş’tir.

Karşılıksız emek verendir.

Bugünü tarihsel boyutlarında irdelediğimizde; Devletin, çağdaş ve emek odaklı devlet anlayışına evrilmesinin kilometre taşlarından biri olarak değerlendirebiliriz.

8 Mart 1857’de ABD’nde, kölelik koşullarında çalışanların, çalışma koşullarının insanca belirlenmesi eyleminin sonucunda kendilerini kilitledikleri fabrikada çıkan yangında 120 kadının yanarak ölmesi büyük bir katliamdır.

Kendini dünyanın demokrasi havarisi gören emperyalist ABD’nin insanlık dışı gerçek yüzünün bir göstergesidir.

Daha sonraki tarihsel süreçlerde “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak anılan bugün, 1977 yılı itibarıyla Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Kadınlar Günü” adıyla anılmaya başlandı.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, 20. yüzyılın başında kurucusu olduğu genç Türkiye Cumhuriyeti’nin, yine emperyalist Avrupa Devletlerinden önce Türk Kadınına verdiği tüm insanca çağdaş demokratik haklar da Türklüğün yüceliğinin bir örneğidir.

Bugünü, tarihsel önemi ve anlamı içerisinde değerlendiriyor ve önemsiyor; tüm kadınlarımıza en derin saygılarımızı sunuyoruz.

İnsanca bir gelecek için yaşamlarını vermiş tüm dünya kadınlarını da şükranla anıyoruz!

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica