Siyaset

Arslan: “Basın Demokrasinin 4’üncü Kuvvetidir”

Arslan: “Basın Demokrasinin 4’üncü Kuvvetidir” … Arslan, “Teknolojinin son yıllardaki çok hızlı gelişmeleriyle birlikte geleneksel iletişim türleri olan sözlü, sözsüz ve yazılı iletişimin yanında; 4’üncü tür olarak elektronik iletişim de yer almıştır” dedi. detaylar haberimizde…

Arslan: “Basın Demokrasinin 4’üncü Kuvvetidir”

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan: Yasama, Yürütme ve Yargıdan Sonra Basın Demokrasinin 4. Kuvvetidir!

“Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın; başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” diyen Gazi Mustafa Mustafa Kemal ATATÜRK basının önem ve gücünü bu sözleriyle tanımlıyordu.

İşte bu gerçeklik, 24 Temmuz 1908′ de ilan edilen 2.Meşrutiyet ile basına sansürün kaldırılmasını getirmişti.

Teknolojinin son yıllardaki çok hızlı gelişmeleriyle birlikte geleneksel iletişim türleri olan sözlü, sözsüz ve yazılı iletişimin yanında; 4’üncü tür olarak elektronik iletişim de yer almıştır.

Elektronik Teknolojideki bu gelişim, özellikle iletişim dünyasında ve basında daha geniş kitlelere daha hızlı/anında ve daha fazla bilgi aktarmak için kullanılan; “İnternet Basını”nın ortaya çıkmasını ve süratle yaygınlaşmasını da sağlamıştır.

Karmaşıklaşan bu yeni yapılanmalarda beraberinde bugün, sosyal medya başta olmak üzere algı operasyonlarıyla, dezenformasyonla, psikolojik savaş yöntemleri ve benzerleri manipülasyonlarla gazeteciliğin ve gazetecinin sorumluluğunu da farklılaştırıyor ve ağırlaştırıyor.

Bu süreçte meslekte özdenetimin, gazetecilik ilkelerinin ve etiğinin, habercilik refleksindeki dikkatin her satırda daha özenin ve sadece gerçeğe yakın haberin değil; gerçeğin haber olması gerekliliği yükümlülüğünü de getirmektedir.

Tıpkı, yine ATATÜRK’ün dediği gibi: “Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.”

Tüm basın çalışanlarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı” kutlu olsun!

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica