Siyaset

Arslan: “Laiklik Demokrasinin En Önemli Teminatıdır”

Arslan, "İslam'ın hümanist derinliğinin ayırdına varmak ve tüm insanlığın manevi dünyasına yönelik güzelliklerini duyumsamak, gereklerini yerine getirmek her insanın demokratik haklarının en başında yer alır"

Arslan: “Laiklik Demokrasinin En Önemli Teminatıdır” … Arslan, “Çok yakın bir tarihte yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminin elebaşısının kutsal dinimizi kullanarak giriştiği ihanet maalesef bu gerçekliğin acı bir örneğidir” dedi. detaylar haberimizde…

Arslan: “Laiklik Demokrasinin En Önemli Teminatıdır”

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan’ın Kurban Bayramı mesajı:

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin, 1937 yılında Anayasası’na dahil ettiği laiklik ilkesi dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de demokrasimizin ve egemenliğimizin en önemli teminatıdır.

Çok yakın bir tarihte yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişiminin elebaşısının kutsal dinimizi kullanarak giriştiği ihanet maalesef bu gerçekliğin acı bir örneğidir.

İslam’ın hümanist derinliğinin ayırdına varmak ve tüm insanlığın manevi dünyasına yönelik güzelliklerini duyumsamak, gereklerini yerine getirmek her insanın demokratik haklarının en başında yer alır.

“Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektir.” diyen Atatürk’ün sözleri bu ilkenin öneminin veciz bir anlatımıdır.

Ülkemiz insanı dinini özgürce yaşamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz bu ilkesi ile İslam Dünyası’nda önemli bir örnektir.

Bu duygu ve düşüncelerimizle tüm vatandaşlarımızın ve İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramı kutlu olsun!

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica