Siyaset

Arslan: “Özgür Basın Demokrasinin Soluğudur”

Arslan; "Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün deyimiyle; milletin müşterek sesi olan ve çağdaş demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelen basınımızın ve çalışanlarının sorunları günümüzdeki işlevselliği açısından yeniden ele alınmalı ve özellikle özgürlükçü ve çağdaş demokrasi normlarında acilen çözümlenmelidir"

Arslan: “Özgür Basın Demokrasinin Soluğudur” … Teknolojinin son yıllardaki çok hızlı gelişmeleriyle birlikte geleneksel iletişim türleri olan sözlü, sözsüz ve yazılı iletişimin yanında; 4. tür olarak elektronik iletişim de yer almıştır” dedi. detaylar haberimizde…

Arslan: “Özgür Basın Demokrasinin Soluğudur”

Vatan Partisi Kocaeli İl Başkanı Yalçın Arslan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe ilişkin kurumsal bir mesaj yayınladı.

Arslan yayınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“10 Ocak 1961 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “212 sayılı Yasa” ile basın çalışanlarına bazı hak ve güvencelerin verildiği ve 1961-71 tarihleri arasında “Çalışan Gazeteciler Bayramı” adıyla kutlanan bugün; 1971 yılından günümüze “Çalışan Gazeteciler Günü” adıyla kutlanmaya devam etmektedir.

Teknolojinin son yıllardaki çok hızlı gelişmeleriyle birlikte geleneksel iletişim türleri olan sözlü, sözsüz ve yazılı iletişimin yanında; 4. tür olarak elektronik iletişim de yer almıştır.

Elektronik Teknolojideki bu gelişim, özellikle iletişim dünyasında ve basında daha geniş kitlelere daha hızlı/anında ve daha fazla bilgi aktarmak için kullanılan; “İnternet Basını”nın ortaya çıkmasını ve süratle yaygınlaşmasını da beraberinde getirmiştir.

Bu gerçekliğin sonucu, iletişim ve dolayısıyla gazetecilikte geleneksel yapıya yansıyan sorunlar günümüzde çeşitlenmiş, büyümüş ve diğer dijital yapıların oluşması ve “Sosyal Medya” ile de daha karmaşık bir hal almıştır.

Bu durum, basın emekçilerinin yasal hakları, iş güvenceleri ve gelecekleri ile ilgili bir dolu yeni olumsuzlukları ve sorunları da gündeme taşımıştır.

Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün deyimiyle; milletin müşterek sesi olan ve çağdaş demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelen basınımızın ve çalışanlarının sorunları günümüzdeki işlevselliği açısından yeniden ele alınmalı ve özellikle özgürlükçü ve çağdaş demokrasi normlarında acilen çözümlenmelidir.

Özgür basın, demokrasinin soluğudur.
Basının ve çalışanlarının sorunları da demokrasinin sorunudur!

İlimizdeki tüm basın emekçilerinin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlarız. Saygılarımızla.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica