Genel

Artçı ve öncü depremler yılıydı

Artçı ve öncü depremler yılıydı Nuray Mert, “2017 feci bir yıldı, artçı ve öncü depremler yılı. Sonuçları itibarıyla geleceğe de, Türkiye’nin geleceğine dair çok ciddi bir kopuşun, siyasal, toplumsal krizin daha da derinleşmesinin yollarını açtı, o bakımdan da öncü depremler yılı oldu” dedi. Artçı ve öncü depremler yılıydı detaylar haberimizde…
Ayşegül DoğanGazete Duvar

Artçı ve öncü depremler yılıydı

Ayşegül Doğan’ın hazırladığı 10 soruda 2017 söyleşilerinin bir konuğu da akademisyen yazar Nuray Mert oldu.

Nuray Mert, “2017 feci bir yıldı, artçı ve öncü depremler yılı. Sonuçları itibarıyla geleceğe de, Türkiye’nin geleceğine dair çok ciddi bir kopuşun, siyasal, toplumsal krizin daha da derinleşmesinin yollarını açtı, o bakımdan da öncü depremler yılı oldu” dedi.

Nuray Mert, yılın kendisi açısından en mutluluk verici gelişmesinin ise iki kedi sahibi olması olduğunu söyledi.

Mert, “Kedifobiktim kedi sever oldum. Bu başka bir şeymiş” dedi.

Yılın kritik gelişmelerinin ilki olarak cumhurbaşkanlığı referandumuna işaret eden Nuray Mert, ikinci önemli başlığın kanun hükmünde kararnameler olduğunu belirtti.

2017’de bütün dünyada demokrasinin büyük bir kriz yaşadığını gösteren gelişmelere dikkat çeken Nuray Mert, bölgede ise Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki referandumu yılın kritik olayları arasında saydı.

Nuray Mert, “Kürt meselesi dünyayı ilgilendiren bir şeydir. Sadece Türkiye’deki Kürt sorunundan ibaret diye düşünmüyorum. Kürtlerin bölgedeki statülerinin ne olacağı. Buna Irak’taki Kürtler de girer, Suriye’dekiler de girer Türkiye’deki sorun da girer. Her üçü açısından da çok kötü bir yıl yaşandı. En göze batanı Barzani’nin referandumu ve yalnızlaşması oldu. Bununla beraber aynı zamanda Türkiye’deki Kürt sorunu tamamen unutulmuş ve kriminalize edilmiş bir hale getirildi” diye konuştu.

Nuray Mert’in konuşmasından bazı başlıklar şöyle: “Dünyada sağ siyasetler durduk yere yükselişe geçmiyor. Demokrasi krizi yaşanıyor dünyada. Hem Batı dışı ülkelerde hem Batılı ülkelerde. Bu da bir birikimin sonucudur.”

“Bu gelişmenin sonuçları da uzun süre geçmeyecek. Demokrasi krizin derinleştiren sürece doğru evrileceğini düşünüyorum.”

“(Yılın kazananları, kaybedenleri sorusuna cevaben) 2017’nin kazananı yok. Mesela Fransa’da Macron’un çıkışını umutlu gelişme olarak görenler var, İngiltere’de Corbyn’nin sistemi sorgulayan çizgiye doğru yönelişi ve benzeri ufak tefek gelişmeleri umut ışığı olarak görenler var. Maalesef onları da göremiyorum. Solun da çok ciddi bir kriz içerisinde olduğunu düşünüyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica