Siyaset

Arzu Türkkal Enç milletvekili aday adayı oluyor!

Arzu Türkkal Enç milletvekili aday adayı oluyor!

CHP’de aday adaylığı heyecanı sürüyor. Partinin sevilen isimlerinden Avukat Arzu Türkkal Enç de milletvekili aday adayı oluyor. Enç, adaylık başvurusunu 18 Mart Cumartesi günü CHP Genel Merkezi’ne teslim edecek – akarhaber

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 14 Mayıs seçimleri öncesinde aday adaylığı başvuru süreci devam ediyor. Partinin pek çok önemli isminin görev almak için öne çıktığı süreçte, CHP eski il yöneticisi, CHP Marmara Bölgesi eski eğitim koordinatörü, Kocaeli Barosu eski genel sekreteri Avukat Arzu Türkkal Enç de aday adayı oluyor. Yaklaşık 15 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapan Arzu Türkkal Enç, Kocaeli’nin yerlisi olarak ‘Manav’ kimliği ile ön plana çıkıyor.

KOCAELİ BAROSU GENEL SEKRETERİYDİ

Yıllardır CHP Kocaeli İl Örgütü’nde hukuk ve seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcısı sıfatıyla pek çok seçimde seçim güvenliğini organize eden Avukat Arzu Türkkal Enç, il yönetiminden ayrıldıktan sonra da partisinden kopmamış, sade bir eğitmen olarak parti içi eğitimlerle Cumhuriyet Halk Partisi’ne katkı sunmaya çalışmıştı. Enç, 2021 yılında Kocaeli Barosu’nun 36. Olağan Genel Kurulu’nda en çok oy alan kadın yönetim kurulu üyesi adayı olmuş, yönetime 4. sıradan girmiş, yönetim kurulunun takdiri ile Kocaeli Barosu Genel Sekreteri olmuştu.

BAŞVURU SONRASINDA KÖYÜNE GİDECEK

Avukat Arzu Türkkal Enç yarın saat 12.00’de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı’yı ziyaret edecek. Enç adaylığı ile ilgili il başkanlığını bilgilendirdikten sonra 18 Mart Cumartesi günü Ankara’ya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’ne giderek resmi aday adaylığı başvurusunu yapacak. Arzu Türkkal Enç’in adaylık başvurusu sonrasında köyü olan Derince İshakçılar’a giderek köyün önde gelenlerini ziyaret etmesi, burada Manav derneklerinin temsilcileri ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Arzu Türkkal Enç kimdir?

1980 yılında Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Bekirdere Mahallesi’nde doğdu.
Kaportacı bir babanın 4. çocuğundan biridir.
İlkokul eğitimini Derince İshakçılar’a bağlı Davulcular Köy Okulu’nda tamladıktan sonra orta ve lise eğitimine Mimar Sinan Lisesi’nde devam etti.
Lise eğitiminin ardından girdiği üniversite sınavında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Buradaki eğitimini 4 yılda, üniversite 1.’si olarak tamamladı.
2003 yılında serbest avukatlığa başladı.
2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olarak siyasi çalışmalarına başladı.
2011 yılında CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyesi olarak atandı.
3 dönem boyunca il yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.
Hukuk ve seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcısı ve il eğitim sekreteri olarak 2011 genel seçimleri, 2014 yerel seçimleri ve 2015 genel seçimlerinde CHP’nin Kocaeli’de seçim güvenliği koordinasyonunu sağladı.
2012 yılında Kocaeli Barosu’nda yönetim kurulu üyesi oldu. Burada 2 yıl görev yaptı.
2021 yılının temmuz ayında yeniden Kocaeli Barosu yönetim kurulu üyesi olarak seçildi. Burada 2 yıl boyunca genel sekreter olarak görev yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2012 yılında eğitimden sorumlu genel başkan yardımcısı Aytuğ Atıcı’nın çalışma ekibinde yer alarak parti okulunun kurulmasında görev aldı.
Parti okulunda eğitmen, eğitici eğitmeni ve Marmara Bölge Sorumlusu olarak çalıştı.
Evli olan Arzu Türkkal Enç bir çocuk annesidir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica