Ekonomi

Asgari Ücret tespit komisyonu ilk toplantısı 6 Aralıkta

Asgari Ücret tespit komisyonu ilk toplantısı 6 Aralıkta Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret toplantısının tarihi belli oldu. Yeni asgari ücretini belirleyecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Komisyon ilk toplantısını 2019 yılı asgari ücreti için 6 Aralık 2018 tarihinde yapacak. detaylar haberimizde…

Asgari Ücret tespit komisyonu …

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanacak. Komisyon gelecek yılın uygulanacak asgari ücretini belirlemek üzere ilk toplantısını 6 Aralık’ta yapacak.

Komisyonun en az 4 toplantı yaparak ay sonuna doğru çalışmalarını tamamlaması bekleniyor. Komisyonda işçi, işveren ve devlet 5’şer üye ile temsil ediliyor.

Toplantıya asgari ücretli işçi de katılacak…

Komisyon, kararlarını oy çokluğu ile alıyor. Komisyonda işçileri TÜRK-İŞ, işverenleri ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. Türk-İş başkanı Ergün Atalay‘ın yapmış olduğu açıklamaya göre bu yıl TÜRK-İŞ temsilcileri arasında ilk defa bir asgari ücretli işçi de yar alacak.

Asgari ücretli işçi nasıl geçindiğini anlatacak

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanma nedeniyle asgari ücretlilerin kayıplarına dikkati çekerek, asgari ücretin ekim ayından itibaren 2 bin liraya yükseltilmesi, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun aralık ayındaki görüşmelerinin de mevcut asgari ücret üzerinden değil 2 bin lira üzerinden yapılmasını gündeme getirmişti.

Atalay, geçen hafta, Asgari Ücret Tespit Komisyonunda yer alacak Türk-İş heyeti konusunda da değişikliğe gideceklerini belirterek, “Asgari Ücret Tespit Komisyonunda bu yıl ilk kez bir asgari ücretli işçi de yer alacak. İşçi arkadaşımız komisyon üyelerine asgari ücretle nasıl geçindiğini anlatacak.” açıklamasını yapmıştı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica