Genel

Askerlik süresinde hiçbir ayrım olmaksızın 9 aya indirilecek

Askerlik süresinde hiçbir ayrım olmaksızın 9 aya indirilecek Bedelli askerliğin çıkmasının ardından askerlik süresinin değişeceği iddiası ortaya atıldı. Askerlik süresinde hiçbir ayrım olmaksızın 9 aya indirilecek detaylar haberimizde…

Askerlik süresinde hiçbir ayrım olmaksızın 9 aya indirilecek

Bedelli askerlikte yaş ve ücret netleşti. Yaş 25, ücret ise 15 bin TL olduğu kanunlaştı. Bedelli askerlikten faydalanacakların 15 bin TL karşılığında 21 gün askerlik yapacağı yasal hale geldi. Bedelli askerliğin çıkmasıyla birlikte “normal askerlik süresi kısalacak mı?” sorusu gündemde yerini aldı. Peki, 12 ay olarak yapılan askerlik süresi kısalacak mı? AK Partili Mustafa Elitaş seçimlerden önce normal askerliğin kısalabileceğini işaret etmişti. Seçimlerden sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklama geldi.

Henüz resmi bir karar olmamasına karşın, Askerlik süresinin 9 ay olması bekleniyor

Normal askerlik süresi 15 ay iken 1 Ocak 2014 tarihinden sonra askerlik süresi 12 aya indirilmişti. Kısa dönem askerlik ise 6 ay olarak yapılıyordu. Bedelli askerliğin çıkmasının ardından vatandaşlar normal askerlik süresinin de düşmesini istiyor. Yeni askerlik süresinin de 9 ay olması bekleniyor. Fakat bu konu hakkında henüz resmi bir karar yok.

Erdoğan: “Yeni bir askerlik sistemine inşallah kavuşturacağız”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik Kanunu ile ilgili olarak, “Gereken hazırlığın ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiyeyi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine inşallah kavuşturmuş olacağız.” dedi.

AK Partili Mustafa Elitaş seçimlerden önce yaptığı açıklama şöyleydi…

Elitaş; “750 – 800 bin her yıl askerlik çağı gelen kardeşimiz var. TSK’nın yılda 300 bin asker alma kapasitesi var. Ya TSK’nın 4 ayda bir yapılan devrelerini 3 ayda bire düşürerek askerlik süresini kısaltmak ya da Başbakanımızın dediği gibi bedeli mukabilinde askerliğini ifa etmiş saymak. Sanırım yeni hükümetin ilk gündemlerinden biri bu kanun olarak gelecek. Bu işlerin hükümetle uyumlu olarak yapılması gerekir.” demişti.

Hulusi akar’ın askerlik süresi ile ilgili düşünceleri:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) profesyonel askerliğe geçişin önceden başlatıldığını anımsattı. “Profesyonel askerlik zaten var. Bizim uzman çavuş ve erbaş alımlarımız devam ediyor. Jandarma, 2020’den itibaren er alımı yapmayacak. TSK için er alımına devam ediyoruz, edeceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica