İGF

İstanbul Kadıköy’e erken uyarı sistemi

İstanbul’un Kadıköy Belediyesi ilçeye, İklim Adaptasyon Eylem Planı çalışmaları kapsamında Çevresel İzleme ve Erken Uyarı sistemi kurdu. Sokak aralarına ve evlerin balkon ya da pencere önlerine kurulan hava kalitesi ölçüm cihazlarından gelecek verilerle, Kadıköy’ün hava kalitesi ölçülecek ve uyarı gerektiren acil durumlarda Kadıköylüler bilgilendirilerek gerekli önlemler alınacak.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul'un Kadıköy Belediyesi Horizon 2020 Avrupa Komisyonu Research Executive Agency’den İklim Sürecinde Toplumsal Direncin Artırılması Projesi ile hibe almaya hak kazanmıştı. Belediye, bu hibeyle Çevresel İzleme ve Erken Uyarı Sistemi projesini hayata geçirdi. Kadıköy Belediyesi’nin binalarına, sokak aralarına, evlerin balkon ya da pencere önlerine kurulan cihazlardan hava kalitesi ölçüm verileri anlık izlenecek. Cihazlardan alınan hava değerinin halk sağlığını tehdit edecek seviyeye gelmesi halinde özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar, kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere Kadıköylülere bilgi verilerek gerekli tedbirler alınacak.

  

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, iklim değişikliğinin halk sağlığına olumsuz etkilerinin altını çizdi ve bu projeyle bu etkileri azaltmayı hedeflediklerini söyledi. 'Daha Sağlıklı Kadıköy' için çalışacağını söylediğini hatırlatan Odabarı, “Biz bu projemizle iklim değişikliğinin halk sağlığı üzerinde yaratabilecek olumsuz etkilerini azaltmayı ve sosyal dayanıklılığı artırmayı hedefliyoruz. İlçemizde 23 noktaya hava kalitesini ölçen cihazlardan yerleştirdik. Ayrıca belediye olarak bir ilke de imza attığımızı söylemek isterim, biz bu cihazları otoban ya da inşaat çevresi gibi lokasyonlar yerine; özellikle mahalle aralarına, nüfusun yoğun olduğu noktalara yerleştirerek en gerçekçi sonucu ve buna bağlı olarak da lokalde önlemleri almak için mahalle ölçeğinde ölçüm yapıyoruz.” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica