Genel

İstanbul, Mudanya’nın deprem risk haritasını çıkaracak

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki binaların yapı güvenliğinin tespiti için yerel belediye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğine gitti.

BURSA (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı Deprem Risk Analiz Ekibi, 2000 yılı öncesi binalarda çalışma yaparak Mudanya’nın deprem risk haritası çıkarmak için kolları sıvadı.
Çalışma kapsamında hızlı tarama testi PERA Yöntemi’ne uygun binaların deprem performansı ölçülecek ve yapıların güvenilir olup olmadığı ortaya konulacağı bildirildi. İşbirliği kapsamında ilk olarak Güzelyalı Mahallesi'nde Maden Kent Sitesi’ndeki iki blokta analiz yapıldı.  Hızlı tarama testi sonrasında Mudanya’daki yapıların risk haritasının belli olması amaçlanıyor.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, söz konusu çalışmada destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizen Başkan Türkyılmaz, "Uzmanlar tarafından büyük bir deprem beklendiği sürekli ifade ediliyor. Biz de bunun bilincindeyiz ve deprem risk haritası çıkarmak için çalışmalara başladık. PERA Yöntemi’ne uygun binalara yapılacak olan tespit çalışmaları için belirli bir takvim oluşturduk. Kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. Başkan Türkyılmaz, Mudanya genelindeki yapıların envanterini çıkarılacağı çalışma ile geç olmadan tedbir alınabileceğini öne sürdü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica