İGF

İstanbul’a kar geldi trafik azaldı

İstanbullu gelen tedbir uyarılarını dikkate aldı. İBB Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre İstanbul’da trafik yoğunluğu dün yüzde 20-28 aralığındaydı. Gece başlayan kar yağışı kentin tüm bölgelerinde etkili oldu.

İSTANBUL (İGFA) – Acil olmadığı sürece dışarı çıkmamaları yönündeki uyarıları dikkate alan vatandaşlar evlerinde kalmayı tercih etti.  İBB Trafik Yoğunluk Haritası’nda yoğunluk en yüksek yüzde 28’e çıktı. AKOM’un paylaştığı tahminlere göre İstanbul’da hava sıcaklığı gece -2’yi gördü.

Aralarında Yol Bakım, İBB İtfaiyesi,  İBB Trafik Müdürlüğü, İSKİ, Zabıta, İGDAŞ, ALO 153 Çözüm Merkezi, Park Bahçeler Müdürlüğünün de bulunduğu toplam 26 İBB birimi, çalışmaları gün boyunca AKOM’dan takip ediyor. ALO 153 Çözüm Merkezi’ne gelen ihbarlara, ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde yanıt verirken, gerekli müdahaleler yapıldı. Kar yağışı nedeniyle trafikte bir olumsuzluk yaşanmadı. Hava muhalefeti nedeniyle deniz ulaşımında kısa süreli aksamalar yaşanabiliyor.

İstanbul genelinde 60 noktada kurulan BEUS’tan (Buzlanma Erken Uyarı Sistemi) gelen mesajlar doğrultusunda ekipler çalışma yürüttü. Kritik noktalara kutu tuzlar bırakıldı.

Bu arada ilçelerden gelen bilgilerle hazırlanan kar kalınlığı verilerine göre, Arnavutköy’de kar kalınlığı 15cm’a kadar çıktı. Çatalca, Silivri. Beykoz, Şile gibi kentin diğer yüksek bölgelerinde da kar kalınlığı 10-15 cm aralığında ölçüldü. Şehir merkezlerinde ise bu oran 3 ila 7cm olarak açıklandı. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica