Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İstanbul’da sokak fotoğrafçılığında ödüller belli oldu

Canon’un ana sponsorluğunda ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) destekleri ile Fotoğraf Organizasyonları Derneği (FOTON) tarafından hayata geçirilen dev sokak fotoğrafçılığı etkinliği PhotoMaraton İstanbul 2021 kazananlar belli oldu.

İSTANBUL (İGFA)  – İstanbul, dünyanın dört bir yanında düzenlenen ve sokak fotoğrafçılığının en popüler organizasyonları arasında gösterilen PhotoMaraton’a bu yıl 4. kez ev sahipliği yaptı.

İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, İBB ve Canon’a da organizasyona sundukları katkıdan dolayı teşekkür plaketleri takdim edildi.

Törende konuşan Canon Eurasia Kurumsal İletişim Müdürü Gizem Şenyurt, 1048 kayıtlı katılımcının olduğu yarışmada Dijital kategoride 3312 fotoğraf, Mobil kategoride 341 fotoğraf, Analog 90 ve Video kategoride ise 8 içerikle başvuru yapıldığını açıkladı.

Yarışmada Video kategorisinin 1’incisi “Detaylar” temasıyla Orkun Karahasan oldu. Mobil (Cep Telefonu) kategoride 1. Tema olan “Oyun” temasıyla Alev Ünal, 2. Tema “Kitap”ta Gülşah Akın, 3. Tema “Metroda Hayat”ta ise Mohsen Keramat Dahr, tema 1’incisi oldu.

Analog kategoride 1. Tema olan “Geçmişin İzleri”nde 1’inci Yusuf Öztürk, 2. Tema “Yalnızlık”ta Mustafa Tiryakioğlu, 3. Tema “Kargaşa”da ise Tema 1’incisi Sevim Nazlı Pelit oldu.

Dijital kategoride yer alan dokuz temada ise 1. Tema “Kahve Kokusu”nun 1’incisi Nurten Öztürk, 2. Tema “Tarih”in kazananı Adem Aydın, 3. Tema “Yansımalar”da Ömer Faruk Güler, 4. Tema “Üretim”de Cihan Kurnaz, 5. Tema “Sınır”da Mustafa Edibali, 6. Tema “Sadelik”te Ceydanur Kaba, 7. Tema “Sofra”da Ayhan Kaya, 8. Tema “Acelem Var”da Hacer Lamia Arslan, 9. Tema olan “Kalabalık”ta ise Altuğ Tekin’in eseri ödüle layık görüldü. PhotoMaraton İstanbul 2021 Genel 1’incisi ise Dijital kategoride “Kalabalık” temasında yarışan Altuğ Tekin imzalı fotoğraf oldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica