Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Atıf Kaptan Mezarı Başında Anıldı

Atıf Kaptan Mezarı Başında Anıldı … “Göksel ve Ateş, Covid-19 önlemleri kapsamında pandemi koşulları göz önünde bulundurarak haber vermeden vazifelerini gerçekleştirdiler…” detaylar haberimizde…

Atıf Kaptan Mezarı Başında Anıldı

Mustafa Göksel ve Metin Ateş’ten Atıf Kaptan’a büyük vefa

Türk Tiyatrosunun ve Türk Sinemasının dev ustası Devlet Sanatçısı, Kocaeli’nin yetiştirdiği ilk uluslararası star Atıf Kaptan ölümünün 44. Yılında Kocaeli-İzmit-Bağçeşme’deki mezarı başında anıldı.

Büyük usta Atıf Kaptan 22 Nisan 1977 günü Ürdün’ün başkenti Umman da Ahu Tuğba, Yalçın Gülhan, Kazım Kartal, Erol Taş, Hüseyin Peyda gibi usta isimlerle birlikte çektikleri Akdeniz Kartalının Çekimleri için bulunduğu sırada filmin setinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybederek Kocaeli İzmit Bağçeşme mezarlığındaki ‘Terzioğlu’ aile kabristanına defnedilmişti.

TORUNU MUSTAFA GÖKSEL VE KUKLACI/YAZAR METİN ATEŞ’TEN BÜYÜK VEFA

Sanatçının torunu Oyuncu/Senarist ve Gazeteci Mustafa Göksel ve Onunla Vatan Yahut Silistre isimli oyunda küçük yaşlarda o dönem çocuk oyuncu olarak turne yapan uluslararası Sanatçımız Kuklacı/ Yazar Metin Ateş usta sanatçıyı mezarı başında andı. Covid-19 önlemleri kapsamında pandemi koşulları göz önünde bulundurarak haber vermeden vazifelerini gerçekleştirdiler.

Türk Tiyatrosunda 300’ e yakın oyunu sahneleyerek, Türk Sinemasına da 365 filmle hizmet vererek uluslararası üne sahip olan duayen sanatçı hala daha başta “Drakula İstanbul’da” ve “Bir Millet Uyanıyor” başta olmak üzere bir sürü filmleri ile ekranlarda izlenmeye devam ediyor.

Usta Sanatçımıza rahmetler dilerken, Türk Tiyatromuz, Yeşilçam Türk Sinemamız ve sanat camiamıza da başsağlığı diliyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica