Bilim-Teknoloji

Audi’nin Yeni Teknolojisi yıl sonunda hayatın içinde olacak

Audi’nin Yeni Teknolojisi yıl sonunda hayatın içinde olacak Audi, yeni bir teknoloji üzerinde çalışmaya devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ardından markaya ait araçlar yenilenebilir enerjiyle şarj edilebilecek! Audi’nin Yeni Teknolojisi yıl sonunda hayatın içinde olacak detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Audi’nin Yeni Teknolojisi yıl sonunda hayatın içinde olacak

Audi, yeni bir teknoloji üzerinde çalışmaya devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ardından markaya ait araçlar yenilenebilir enerjiyle şarj edilebilecek!

Audi’nin Yeni Teknolojisi Yenilenebilir Enerjiyle Şarj

Otomobilin Alman devi olarak gösterilen Audi, araçlarına yeni bir özellik katmaya hazırlanıyor. Markanın çalışma yürüttüğü konu yenilenebilir enerji alanında yoğunlaşırken, Audi’nin yeni teknolojisi güneş enerjisiyle araç şarj etme olarak ortaya çıkıyor.

Bu kapsamda marka araçlarındaki cam tavanlara güneş pillerini dahil etmeyi hedefliyor. Şirket konuyla ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetleri devam ederken, bu güneş pillerinin aracın aküsünü güneşten aldığı enerjiyle şarj etmesi hedefleniyor.

Alta Devices, İlk Çalışmayı 2017’nin Sonunda Tamamlayacak

Güneş pillerinin araçlara entegre edilmesi noktasındaki çalışmaları Alta Devices yürütüyor. Alta Devices, solar enerjinin öncü isimleri arasında anılıyor. Şirket faaliyetlerini Hanergy firmasının bir kolu olarak sürdürüyor. Alta Devices, ilk örneği bu yılın son aylarında tamamlamayı hedefliyor.

Güneş pilleri aracılığıyla toplanan ve aküye yüklenen enerji…

Yenilenebilir enerjiyi kullanmayı hedefleyen bu proje, güneşten aldığı enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürecek. Güneş pilleri aracılığıyla toplanan ve aküye yüklenen enerji, araçların soğutma ve ısıtma sistemlerinde kullanılabilecek.

Audi, bu projeyi elektrikli araçlarında ilerleyen yıllarda kullanmaya başlayacak

Alınan bilgilere göre Audi, bu projeyi elektrikli araçlarında ilerleyen yıllarda kullanmaya başlayacak. Şirketin hedefiyse yeni üretilecek tüm araçlara bu özelliği dahil etmek olarak kaydedildi. Projenin ikinci aşaması ise akünün bu yolla şarj edilmesi olarak ifade edildi. İkinci aşamanın hayata geçirilmesi durumunda güneş pilleri enerjiyi direkt olarak aküyü şarj edecek.

Üretimi Kaliforniya’daki üretim merkezinde

Doğa dostu bu güneş pillerinin üretici firması Alta Devices, üretimi Kaliforniya’daki üretim merkezinde yapacak. Bu pillerin en belirgin özellikleriyse düşük ışıkta da, yüksek sıcaklıklarda da yüksek bir performans sergilemesi olacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica