İGF

Avrupa Birliği’nden Malatya’ya ziyaret


Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut ve beraberindeki heyet Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti.

MALATYA (İGFA) – Malatya’ya çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak için gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile bir araya geldi. Ziyarette, AB ile ilişkiler çerçevesinde Büyükelçi Nikolaus’un önemli katkılar içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, Cumhuriyet öncesi başlayan ilişkilerimizi aynı şeffaflık, berraklık ve samimiyet içerisinde görmenin memnuniyetini dile getirdi.

Yerelde gerek Almanya ile gerekse de AB ülkeleriyle ortak projelerimiz var. Malatya’da şu anda AB ile birlikte toplamda 5 proje yürüttüklerini anımsatan Başkan Gürkan, “Bu projelerimizin toplam maliyeti ise 36.5 Milyon Euro’dur. Projelerimizdeki bedellerin doğru ve rantabl şekilde kullanılması için Büyükşehir Belediyesi ve kurumlarımız olarak azami titizliği göstermekteyiz. Bence, AB fonlarından Türkiye ve Malatya olarak yeteri kadar yararlanamıyoruz. Süreçteki proses ve prosedürleri biraz daha hafifletebilirsek bu konuda daha verimli neticelere müessir olabiliriz” dedi.

MALATYA’DA OLMAK GURUR VERİCİ

Malatya’da olmanın çok önemli ve gurur verici olduğunu söyleyen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ise, Türkiye’ye 9 ay önce geldiğini ve halen Türkiye’yi keşfetmekte olduğunu söyledi. Özellikle Doğu Anadolu’yu ziyaret etmenin daha önemli olduğunu kaydeden Nikolaus Meyer-Landrut, “Türkiye, dünyadaki en fazla mülteci nüfusuna sahip. Bu noktada AB elbette destek olmaya çalışıyor ancak biz bunun sadece yükü hafifletmek cinsinden bir katkı olduğunun farkındayız. Asıl emek burada belediyelere, hükümete ve insanlara ait. 2016 yılında verilmesi için karar alınmış olan 6 milyar Euro’luk desteğe AB devam etme kararı aldı. Ürdün ve Lübnan gibi mültecilere ev sahipliği yapan ülkelere de destek devam edecek. Önümüzdeki haftalarda ya da aylarda desteklerin neler olduğu da belirtilecek. Benim için destek verdiğimiz projelerin bölgelerde sahada nasıl işlediğini görmek çok önemli. Her ziyaretimi spesifik bir alanda iş birliğini gözlemek adına yapmaktayım. Malatya’da da çeşitli proje merkezlerini ziyaret edeceğiz. Tarımsal olan projelerin nasıl yürütüldüğünü anlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Ziyaret sonrasında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükelçi NikolausMeyer-Landrut’a tarihteki ilk kılıç ve kayısı hediye etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica