Genel

Avrupa hareketlilik haftasında Kocaeli’de beraber yürüyelim

Avrupa hareketlilik haftasında Kocaeli’de beraber yürüyelim … 2002 yılında ilan edilen ve o yıldan itibaren her yıl Avrupa’nın tüm ülkelerinde düzenli olarak kutlanılan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanmaktadır. detaylar haberimizde…

Avrupa hareketlilik haftasında Kocaeli’de beraber yürüyelim

Herkes için spor

Farkındalık oluşturmak…

Avrupa‘nın tüm ülkelerinde düzenli olarak kutlanılan ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanmaktadır. Temel amacı çarpıcı bir dizi fiziksel aktivite ile hareketlilik ve sağlıklı yaşam konusunda toplumsal farkındalık gelişmesine hizmet etmek olan bu hafta vesilesiyle tüm Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de başını Herkes İçin Spor federasyonunun çektiği her illerde birden fazla aktivite gerçekleştirildi.

“Sağlıklı ve aktif yaşama/yaşlanma”

Bu yıl “Beraber Yürüyelim” sloganının benimsendiği hafta, şehirlerde motorize trafiğin kısıtlanması, çevreci ulaşım alternatiflerinin geliştirilmesi, toplumsal yaşam alanlarının daha sağlıklı ve hareketli hale getirilerek düzenlenmesi ve sağlıklı ve aktif yaşama/yaşlanma politikalarının desteklenmesi amacı ile ilimiz Kocaeli‘de aktivite gerçekleştirildi.

Havamızı temiz tutalım

“Devlet sporun yayılmasını teşvik eder”

Kuruluşunu Anayasamızın 59. maddesinde yer alan; “Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder”; ilkesi üzerine inşa eden Herkes İçin Spor Federasyonunun ülke genelinde; 3’ten 93 yaşa bütün vatandaşlarımızı fiziksel aktivite hususunda bilinçlendirmek üzere yürüttüğü faaliyetleri; bu yılda etkinliklerimiz arasında bulunan Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde zirveye taşıyacak bir etkinlikle ilimizde taçlandırmış bulunmaktayız.

“81 ilde eşzamanlı ‘Beraber Yürüyelim’ organizasyonu”

Buna istinaden Federasyonumuz himayelerinde, Pazar günü saat 14:00’da başlayan etkinlikle 81 ilimizde eş zamanlı olarak başlattığımız “Beraber Yürüyelim” organizasyonu halkımızın yoğun katılımı ve sportif etkinliklerle dolu bir şekilde gerçekleştirildi.

İlimiz Kocaeli‘de sürdürülen bu etkinlikte Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik ve Spor İzmit İlçe Müdürü Engin Yaşar, His Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Tol, TEMA Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol, Gençlik ve Spor Kulübü Sporcuları, Antrenörler ve yaşlı genç demeden tüm vatandaşlarımızın katılımıyla “Beraber Yürüyelim” etkinliği gerçekleştirildi.

İlimizde bu etkinlik İzmit saat kulesi önünden başlayarak sporcuların sporcu marşları eşliğinde Milli İrade Meydanına kadar yürüyüş sürdü. Yürüyüş sonunda Vali Yardımcısı Ali Ada‘nın tüm katılımcılara yaptığı teşekkür konuşmasıyla etkinlik son buldu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica