Bilim-Teknoloji

Avrupa’daki üstün yetenek eğitimi uygulamaları Bursa’da denendi

Avrupa’daki özel yetenekli öğrencilerin eğitimi konusundaki iyi uygulamaların ve eğitim sistemlerinin tanınması adına proje kapsamında Steiermark Üniversitesi’nden özel yetenekli öğrencilerin eğitimi alanında uzman ve Avrupa Üstün Yetenek Konseyi Üyesi ve Avusturya Temsilcisi Prof. Mag. Christa Bauer, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün misafiri olarak şehirde 3 günlük çalışma ve eğitim programı gerçekleştirdi.

BURSA (İGFA) – Bursa’daki çalışma ve eğitim programı kapsamında ilk olarak Avrupa Üstün Yetenek Konseyi Üyesi ve Avusturya Temsilcisi Prof. Mag Christa Bauer, TOFAŞ Fen Lisesi’nde öğrencilerle tasarım atölyelerindeki akran öğrenme modeli üzerine sohbet etti. Okul tarafından uygulanan modelin detayları hakkında bilgi alan öğretmenler, kendi kurumu ve TOFAŞ Fen Lisesi’nin yeni dönemde yapacakları uluslararası projeleri hakkında iş birliğine dayalı planlamalar üzerine konuştu.

Prof. Bauer, öğrenci ve öğretmenlerin yaratıcı fikirleri desteklenerek katma değerli ürün ve hizmetlere dönüştürüldüğü, girişimcilik ekosistemi oluşturulmasına fırsat veren Bursa İnovasyon Merkezi ziyaretinde girişimcilik becerileri eğitimi, dijital tasarım, kodlama eğitimi programları içeren atölyelerde incelemelerde bulundu.

BTSO Kâmil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi ziyaretinde Prof. Bauer, öğrenci gruplarının her branştaki çalışmalarını yerinde incelendi.

Çalışma ziyaretlerinin son durağında ise Prof. Bauer, Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM)’nde, merkez ve müdürlüğümüz ile birlikte yapılacak ve Avrupa’dan okul ve kurumların da dâhil edileceği yeni projeler ve hareketlilik planları üzerinde görüşmeler yaptı.

İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün de hazır bulunduğuu eğitimde; Avrupa ve özellikle Avusturya’da özel yetenekli öğrencilerin eğitimlerinde uygulanan modeller, temel alınan teoriler, öğrencilerin tanılama süreçleri, bu öğrenciler için bireyselleştirilmiş eğitim uygulamaları ve zenginleştirme örnekleri anlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür; Prof. Baure’a Bursa’da düzenlenen eğitim için teşekkürlerini ileterek günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica