Genel

Avrupa’nın kullandığı taş Fethiye Caddesi’nde

Avrupa’nın kullandığı taş Fethiye Caddesi’nde

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Fethiye Caddesi’nde yapılan ilk taş kaplama çalışmalarını yerinde inceledi. Sağlam bir altyapı ve sağlam malzemelerle üstyapı çalışmaları yaptıklarını ifade eden Başkan Hürriyet, “Halkımız en iyisine, en güzeline layık” dedi

Başkan Hürriyet Fethiye Caddesinde taşları yerinde inceledi
Başkan Hürriyet Fethiye Caddesinde taşları yerinde inceledi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle 20 yıldan sonra yenilenecek olan Fethiye Caddesi’nde çalışmalar titizlikle devam ediyor. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı ve ardından beton serimi işleminin de bittiği Fethiye Caddesi, yeni görüntüsüne bir adım daha yaklaştı. Üstyapı çalışmaları kapsamında ilk taş kaplamalar yerleştirilmeye başlanırken Başkan Hürriyet de çalışmaları yakından inceledi.

HÜRRİYET, “HALKIMIZIN SEÇTİĞİ PROJE”

Başkan Hürriyet Fethiye Caddesi’nde
Başkan Hürriyet Fethiye Caddesi’nde

Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Hürriyet, “Fethiye Caddesi’nde beton serimi çalışmalarını bitirmiştik. Ardından da üstyapı taş döşeme dün itibariyle başladı. Üstyapıda kullanacağımız doğal taş malzemesini çok önemsiyoruz. Halkımızın bildiği üzere projemizi önce bir yarışmayla belirlemiştik. Sonrasında da yarışmada dereceye giren 3 projeyi halkımızın oylamasına sunmuştuk. Halkımızın seçtiği birinci olan projeyi uygulamaya koymuştuk.

“DAYANIKLI, ESTETİK, ÇEVREYE DUYARLI”

Başkan Hürriyet Fethiye Caddesinde Esnafa misafir oldu
Başkan Hürriyet Fethiye Caddesinde Esnafa misafir oldu

Proje kapsamında kullanılan üstyapı malzememiz doğal taş. Bu doğal taşın altyapı sorunlarını da gidermiş olmamızdan dolayı çok uzun yıllar kullanılacak olması, dayanıklı olması, estetik olması, çevreye duyarlı olması nedeniyle bizim için kıymetli. Bu malzemenin iyisini, güzelini, şık olanını temin edebilmek için çok uğraştık. Projemizde henüz kazma vurmadan önce defalarca Bilecik Söğüt’e gittik. Kendim de en az 5 kere ocak ocak gezdim. Sonunda da çeşitli uygulamalarını seçtik.

“TİTİZ VE SEÇİCİ DAVRANIYORUZ”

Başkan Hürriyet Fethiye Caddesinde Esnafla sohbet etti
Başkan Hürriyet Fethiye Caddesinde Esnafla sohbet etti

Kumlama, yakma ve fırçalama şeklinde 3 farklı model kullanıyoruz. Bu taşları bir araya getirerek burada estetik bir görünüm yaratmaya çalışıyoruz. Altyapıda çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Emeğimiz çok fazla. En sonunda kente değer katacak, kentin estetik değerini arttıracak güzellikte olmazsa emeğimiz çöpe gider. İşte bu emeği daha kıymetli kılmak için de gerçekten çok titiz ve seçici davranıyoruz. Halkımızın parasını çöpe atmamak için dayanıklı malzemeler kullanmaya çalışıyoruz. 3 gün sonra kırılıp bozulduktan sonra, tekrar tekrar kazıldıktan sonra yaptığımız işin bir anlamı yok.

“HALKIMIZ EN İYİSİNE LAYIK”

Başkan Hürriyet Fethiye Caddesinde vatandaşları sohbet etti
Başkan Hürriyet Fethiye Caddesinde vatandaşları sohbet etti

Bu yüzden de hem altyapıyı sağlam yaptık hem de üstyapıda kullanacağımız malzemeyi sağlam seçtik. Bu doğal taş aslında ihraç ürünü. Fransa, İngiltere gibi tarihi alanların çevre düzenlemesinde kullanılan malzemelerden bir tanesi. Doğanın kendi ürettiği ve bize verdiği önemli ürünlerden bir tanesi. Tabii ki ciddi bir maliyete sahip ama dedik ki halkımız en iyisine, en güzeline layık. O yüzden de burada iyi, kaliteli, dayanıklı, uzun ömürlü iş yapmaya gayret ediyoruz. Artık üstyapı çalışmalarına başladık. Verdiğimiz zamana uyuyoruz.

“BURADA TİCARET DEĞERİ ARTIYOR”

Başkan Hürriyet Fethiye Caddesinde vatandaşlarla sohbet etti
Başkan Hürriyet Fethiye Caddesinde vatandaşlarla sohbet etti

Yakın bir zamanda da üstyapıyı bitirdikten sonra ışıklar ve süsleme kısmına gireceğiz. Buradaki değişim de yavaş yavaş başladı. Bu bölge açık AVM olmayı hak ediyor. Yavaş yavaş marka dükkânlar da açılmaya başladı. Buradaki ticaret değeri de artıyor ve artmaya devam edecek. Çalışan arkadaşlarımın emeklerine sağlık. Her gün ekiplerimiz sahada. Esnafla görüşüp sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. İşin başında da mühendislerimiz ve mimarlarımız milim milim takip ediyorlar. Şimdiden hayırlı olsun.

“EMEKLERİMİZ HEBA OLSUN İSTEMİYORUZ”

Altyapıda da ciddi bir çalışma sergiledik. Altyapı normalde sorumluluğumuz değil. Büyükşehir ve İSU’nun yapması gereken işlerdi ancak biz sorumluluğumuz değildir demeden verdiğimiz söz uyarınca altyapıyı tamamladık. Kendi sorumluluğumuza düşen yağmur suyu hatları, temiz su hatları ve kanalizasyon hatlarını yeniledik. Daha sonrasında da diğer altyapı kurumları İzgaz, Telekom, Sedaş kendi hatlarını yenilediler. Çünkü üstyapı bittikten sonra bir daha kazılsın istemiyoruz. Çalışmalarımız ve harcanan para heba olsun istemiyoruz. Çok kaliteli bir altyapı yaptık. Bir sıkıntımız yok, inşallah da olmayacak.

“SABIR GÖSTEREN ESNAFIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Siyaset düşünmüş olsaydık sadece süsler geçerdik. Biz siyasi düşünmedik. Esaslı olsun, iyi olsun dedik. 20 yıldır kimsenin cesaret edemediği sürekli işleyen ve binlerce insanın kullandığı bu bölgeye cesaret ederek girdik. Siyaseten sıkıntı da yaşayabiliriz ama hiç önemli değil dedik. En azından bu cesaretimize kıymet veren, hoşgörü gösteren, sabır gösteren bütün esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler” dedi.

ÖZTÜRK, “CESARETİNİZDEN DOLAYI KUTLUYORUM”

İKM Başkanı Murat Öztürk, “Bu projeye başladığınızdan beri hep esnafla, halkla iç içe oldunuz. Hep sorarak yaptınız. Sormadan hiçbir işe girmediniz. Başkanıma tüm esnafların adına çok teşekkür ediyorum. 20 yıldır dokunulmayan bir caddeyi bir kadın belediye başkanı olarak siz yeniliyorsunuz. “Belediye başkanlığımın biteceğini bilsem bu caddeye gireceğim” demiştiniz. Bu bizim için çok değerliydi. Bu cesaretinizden dolayı sizi kutluyoruz. Tabi ki sıkıntılar oluyor. Esnaf arkadaşlarımıza da söyledik; cefa olmadan sefa olmaz.

“BU CADDE SİZİ UNUTMAYACAK”

Şu anda sizin de gördüğünüz gibi Fethiye Caddesi’nde boş bir tane dükkanımız kalmadı. İnşallah sizlerin de emekleriyle bu cadde bir açık AVM olacaktır. Bu cadde sizi hiçbir zaman unutmayacak. Çok teşekkür ediyoruz. Biz İzmit’te doğduk İzmit’te büyüdük. Fethiye Caddesi’nde yaşadık gezdik. Bizler bunu hiçbir zaman unutmayacağız. İnşallah bu cadde bittikten sonra biz esnaflar ve İzmit Kent Merkezi olarak da gereğini anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica