Genel

Avukatı darp eden Komiserle ilgili açıklama Emniyetten geldi

Avukatı darp eden Komiserle ilgili açıklama Emniyetten geldi Emniyet; “Bahse konu olayla ilgili başlatılan idari tahkikat kapsamında komiser G.K. ve 4 personel, 11.07.2018 tarihli Valilik oluru ile görevden uzaklaştırılmış olup, haklarında yapılan adli ve idari tahkikat devam etmektedir” dedi. Avukatı darp eden Komiserle ilgili açıklama Emniyetten geldi detaylar haberimizde…

Avukatı darp eden Komiserle ilgili açıklama Emniyetten geldi

İdari soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırmalar…

Emniyet Genel Müdürlüğünce, İstanbul’da bir avukatın komiser tarafından darp edildiği görüntülere yönelik başlatılan idari soruşturma kapsamında komiser G.K. ve 4 personelin, görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Açıklama Emniyet genel müdürlüğünden geldi…

Emniyet Genel Müdürlüğünden, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli bir komiserin, bir kadın avukatı darp ettiği haberlerine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Darp görüntülerden tespit edildi”

“04.06.2018 tarihinde yürütülmekte olan bir tahkikatla ilgili; Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine müvekkili ile görüşmek maksadıyla gelen avukat G.S.Y’nin; burada görevli komiser G.K. tarafından koluna vurmak suretiyle darp edildiği tespit edilmiş; komiser G.K. ve 4 personel hakkında adli ve idari işlem başlatılmıştır. Bahse konu olayla ilgili başlatılan idari tahkikat kapsamında komiser G.K. ve 4 personel; 11.07.2018 tarihli Valilik oluru ile görevden uzaklaştırılmış olup, haklarında yapılan adli ve idari tahkikat devam etmektedir.”

“Yasal işlemler tavizsiz yapılacak”

Emniyet teşkilatının her zaman bu ve benzeri hukuk dışı eylem ve işlemlere karşı olduğu aktarılan açıklamada, “Bu tür eylem içinde bulunan kendi personelimiz de olsa hiçbir surette müsamaha gösterilmeyeceği, yasal gereğine tevessül edileceği ve yasal işlemlerin tavizsiz yapılacağı kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği’ne gelerek gözaltına alınan bir şüphelinin ifadesine katılmak isteyen bir kadın avukat; polis amirinin şiddetiyle karşılaşmıştı.

“Burada çok avukat dövdük, sizi de dövelim mi?”

Kadın avukat, komiserin kendisine “Burada çok avukat dövdük, sizi de dövelim mi” dediğini söylemişti.

Komiser polislerden sopa getirmelerini istedi…

Görüntülerde, emrindeki polislerden sopa getirmelerini isteyen komiserin polis merkezinin içinde kadın avukatın eline vurduğu görülüyordu.

Komiserin polislerden getirmelerini istediği silahla ateş ettiği de öne sürülmüştü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica