Siyaset

İYİ Parti Bursa’dan Uyuşturucu Platformu önerisi

Uyuşturucu madde kullanımının çocuk denilebilecek yaşlara düştüğünün vurgulandığı İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’nın açıklamasında, ortak mücadele platformu çağrısı yapıldı.

BURSA (İGFA) – Toplumsal Politikalardan Sorumlu İl Başkanı Yardımcısı Semra Doğan, ülke geleceğinin tehdit altında olduğunu belirterek, “Kentimizdeki  Siyasi Partiler, STK’lar, din görevlileri, öğretmenler, aileler, üniversiteler, spor ve sanat camiası ile birlikte kararlı ve topyekün bir mücadele başlatmalıyız” dedi.
,
26 Haziran’ın ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü olduğuna vurgu yapan Semra Doğan, “Tüm dünyada toplumları tehdit eden madde bağımlılığı, ne yazık ki ülkemizde çok daha fazla tehlikeli tablolar ortaya koymaya başladı. Bursa’da ise ne acıdır ki, uyuşturucu kullanma yaşı ortaokul seviyesine kadar düşerken, bağımlı gençlerin sayısı da maalesef günden güne artıyor. Ülkemizdeki uyuşturucu bağımlı sayısının 1 milyon 700 bin olduğu tahmin edilirken, kentimizde de gençlerimiz ölümcül sentetik uyuşturucu batağına batmış durumda” dedi.

Türkiye’de uyuşturucu tedavi merkezlerine başvuranların sayısının yaklaşık 9 kat arttığını vurgulayan Doğan, “2006 yılında Türkiye’de tedavi merkezlerine başvuranların sayısı 1417 iken, 2017 yılında bu sayı 12 bin 501’e çıktı. Cinayetlerin yüzde 60’ı, saldırıların yüzde 40’ı, tecavüz suçlarının yüzde 33’ü alkol ve madde kullanımı olan kişiler tarafından işleniyor. 2009-2019 yılları arasında uyuşturucuya bağlı suçlardan, toplam 2 milyon 69 bin 868 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarınca şüpheli sıfatıyla işlem yapıldı. Bu sayı Türkiye nüfusunun neredeyse yüzde 2’sine denk geliyor. En ürkütücü olan ise araştırmalara göre madde kullanım yaşının 11’lere kadar düşmüş olması. İYİ Parti olarak çağrıda bulunuyoruz, toplumun her kesimini mücadeleye ve iş birliğine davet ediyoruz. Gelin gençlerimizi, dolayısıyla geleceğimizi karartan madde bağımlılığı ile ilgili bir platform kuralım” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica