Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İYİ Parti Didim’den Cemevi’ne destek ziyareti

İki farklı ilde Alevilere yönelik gerçekleşen olumsuz eylemleri ardından Aydın’ın Didim ilçesi İYİ Parti teşkilatı Cemevi’ne destek ziyareti gerçekleştirdi.

KEMAL ETLEÇ (DİDİM POSTASI)
Tokat ve Yalova’da Alevilerin yaşadığı bölgelerde kendilerine yönelik gerçekleştirilen olumsuz eylemlerin ardından Aydın’ın Didim ilçesinde İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurol Kavruk, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Buğra Erkan Sever ile ana kademe yöneticilerinden oluşan heyet Didim Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi’ne destek ziyareti gerçekleştirdi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener; “Alevilerin İbadethanesi olan Cemevlerine ve Alevi vatandaşlara yapılan olumsuz olayları kınadıklarını söylerken, kendilerinin her daim yanında olduklarını söyledi.

Didim Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, her türlü baskı ve saldırılara karşı demokratik taleplerini dile getireceğini, Cemevleri’nin yasal statüye kavuşması ve ibadethane olarak kabul edilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
 

 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica