İGF

Aydın Didim’de mobil banka dolandırıcıları yakalandı

Aydın’ın Didim ilçesinde kendisine ait arsasını satarak elde ettiği kazancı bankaya yatıran Y.İ. dolandırıcıların kurbanı oldu.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)
Almanya’da ikamet etmekte olan Y.İ. Didim’de bulunan kendisine ait olan arsayı 19.02.2021 tarihinde 900 bin Euro’ya yine Didim’de ikamet eden E.D. isimli şahsa sattı. Satıştan elde ettiği tüm parayı bankada kendi adına yatırdıktan sonra Almanya’ ya geri dönen Y.İ kendisi yurt dışında iken erkek bir şahısın ilgili bankayı arayarak  kendisinin Y.İ. olduğunu ve telefonunda kayıtlı mobil bankacılıktaki telefon numarasını değiştirmek istediğini söyledi.
Bunun üzerine bankanın verilen yeni numarayı  tanımladı. Tanımlanmanın ardından Y.İ. ‘nin hesabından 659 bin Euro’nun 3 farklı ilde  4  farklı şahsa farklı tutarlarda gönderildiği, paranın gönderildiği an, şüpheliler tarafından paranın çekiminin yapıldığı alınan kamera görüntülerinde  tespit edildi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

Asayiş Büro Amirliğince dosya kapsamında yapılan çalışmalarda olayın şüphelileri tespit edilerek İzmir, Ordu  ve Didim’ de eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu, Ordu ilinde M.U., Didim ilçesinde K.G., H.K. ve M.Ç., İzmir ilinde A.U. isimli şahıslar yakalandı. Dosya kapsamında yakalanan şüpheliler gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemece M.U., K.G. ve A.U. adli kontrol şartıyla, diğer şahıslar savcılık ifadesi sonrası serbest bırakıldı.
Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica