İGF

Aydın Koçarlı’da drone ile ilaçlama dönemi

Aydın’da Koçarlı Ziraat Odası, çiftçilerini teknoloji ile buluşturmak için adım attı. Çiftçilerin tarım alanlarını drone teknolojisi ile ilaçlamasına imkan sunmak için bir firma ile anlaşan oda yönetimi, yaptığı anlaşma kapsamında çiftçilerin dekar başına ödeyecekleri 12 lira ücret karşılığında drone hizmetinden faydalanabileceklerini açıkladı.

Emrah DİNÇER (AYDIN SES)

Aydın’da Koçarlı ilçesinde çiftçilere drone ile ilaçlamanın faydaları aktarıldı.  Koçarlı Ziraat Odası, bir firma ile yaptığı anlaşma kapsamında çiftçilerin dekar başına ödeyecekler 12 lira ücret karşılığında drone hizmetinden faydalanabileceklerini açıkladı.

Bitki koruma ilaçlarının lokal kullanımı ile fazla miktarda yapılacak ilaçlamanın önüne geçilerek maliyetin düşürülmesini sağlanacağını kaydeden oda yönetimi, “Hastalık tespiti sırasında yapacağımız ön uçuş için tarlaya girmeyeceğimiz için mekanik olarak hastalığı yayma ihtimali azalmaktadır. Yine geleneksel yöntemlerle yapılan ilaçlamalarda traktör veya insanların tarlaya girme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda büyük boyutlardaki traktör ilaçlama sırasında ürünleri ezebilmekte ve hasatta elde edeceğimiz verimi azaltmaktadır. İlaçlama sırasında zamandan tasarruf edilmesini sağlamaktadır. 1 günde 600 dekar tarla arazisi, 400 dekar ağaçlı tarım arazisi ilaçlanabilmektedir” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica