İGF

Aydın’da muhtarlara afet eğitimleri başladı

2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edilmesi ardından Aydın genelinde “Afet Eğitim Seferberliği” başlatıldı. Aydın’da mahalle muhtarları ve azalara yönelik farkındalık eğitimleri başladı.

AYDIN (İGFA) – Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, il genelinde Afet Eğitim Seferberliği başlatması sonrasında ilk olarak mahalle muhtarları ve azalara yönelik farkındalık eğitimleri başlatıldı.

Vali Hüseyin Aksoy’un talimatıyla başlatılan seferberlik kapsamında, Aydın’ın deprem hassasiyeti oldukça yüksek bir bölge olması ayrıca, sel ve toprak kayması gibi diğer afet risklerini de taşıması nedeniyle yıl boyunca her yaştan vatandaşımıza ulaşarak farkındalık eğitimlerinin yaygınlaştırılacağı bildirildi. Eğitimlerde ilk 6 saatin ve sonrasındaki 72 saatlik sürecin önemi, ilimizde muhtemel afetler, afetler sırasında doğru davranış şekilleri ve afetler sonrası yapılması gerekenler gibi hayati öneme sahip temel bilgiler verileceği kaydedildi.

Öte yandan Aydın’da 2021 yılı içerisinde gönüllü sayılarını artırmak için çalışmalar yürüteceklerini kaydeden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, AFAD Gönüllüsü olmak ve afet durumlarında bilgi ve beceri ve tecrübe paylaşımı için e-devlet üzerinden gönüllü başvuruda bulunabileceğini duyurdu.

Afetlere hazır olmada daha fazla bilgiye http://www.hazirol.gov.tr/ adresinden ulaşabileceği gibi, yüz yüze eğitimler için müdürlük ile iletişime geçilebileceği kaydedildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica