Genel

Ayşe Buğra; Kavala, FETÖ mensuplarının tutanaklarıyla tutuklandı

Ayşe Buğra; Kavala, FETÖ mensuplarının tutanaklarıyla tutuklandı Ayşe Buğra, eşi Osman Kavala’nın tutuklanması hakkında açıklama yaptı. Kavala hakkındaki takip tutanaklarının “FETÖ” üyelerinin görevde olduğu dönemde hazırlandığını belirten Buğra, “Kavala’nın tutuklanmasına neden olan delilleri toplayan örgüt üyeleriyle birlikte darbe teşebbüsüne kalkışmış olması anlamına gelmektedir ve bu durum, hukuka aykırı olmaktan öte trajikomiktir” dedi. Ayşe Buğra; Kavala, FETÖ mensuplarının tutanaklarıyla tutuklandı detaylar haberimizde…

Ayşe Buğra; Kavala, FETÖ mensuplarının tutanaklarıyla tutuklandı

15 Temmuz darbe girişimine destek verdiği iddiasıyla tutuklanan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve işadamı Osman Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra, yazılı açıklama yaptı.

Soruşturmada gizlilik kararı olduğunu hatırlatan Ayşe Buğra, “Her koşulda, hukukun üstünlüğüne olan saygımızdan ödün vermeyerek kapsamlı bir açıklamayı zamana bırakıyoruz. Ancak, Osman Kavala hakkında bir kısım görsel ve yazılı basında gözaltı süreci boyunca yapılmaya çalışılan algı mühendisliği nedeniyle açıklama yapma zorunluluğu ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

“Deliller FETÖ mensupları görevdeyken toplandı”

Tutuklama kararını “endişe verici” olarak değerlendiren Buğra, Osman Kavala’ya ait iletişim tespit tutanakları ve fiziki takip tutanaklarının “FETÖ” üyesi kamı görevlileri tarafından hazırlandığını belirtti. Buğra’nın açıklamana şöyle devam etti:

“iletişim tespit tutanakları ve fiziki takip tutanakları FETÖ/PDY mensubu kamu görevlilerinin henüz görevde olduğu dönemlere aittir”

“Söz konusu karar endişe vericidir. Zira, tutuklama kararı için kullanılan ‘iletişim tespit tutanakları ve fiziki takip tutanakları’ FETÖ/PDY mensubu kamu görevlilerinin henüz görevde olduğu dönemlere aittir ve bu uygulamalara dayandırılan her türlü karar, yargılanan bir dönemi açıkça meşrulaştırmaktadır.”

“Bu durum ayrıca, Osman Kavala’nın tutuklanmasına neden olan delilleri toplayan örgüt üyeleriyle birlikte darbe teşebbüsüne kalkışmış olması anlamına gelmektedir ve bu durum, hukuka aykırı olmaktan öte trajikomiktir.”

Gezi Olaylarını finanse ve organize ettiği ortaya konamazken…

“Osman Kavala’nın hangi eylemlerle, hangi para hareketleriyle, hangi delillerle Gezi Olaylarını finanse ve organize ettiği ortaya konamazken ve o tarihten bu yana hiçbir soruşturma ve suçlamaya maruz kalmazken bugün bu gerekçelerle tutuklanması düşündürücüdür.”

“Tutuklama kararı ile yitirdiğimiz yegane şey Osman Kavala’nın özgürlüğü değil, aynı zamanda demokrasi, barış ve hukukun üstünlüğüne dair umutlarımızdır.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica