Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Özel çocuklardan GUHEM ziyareti

Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel çocukları ağırladı. Merkeze hayran kalan özel çocuklar GUHEM’de keyifli bir gün geçirdi.

BURSA (İGFA) – Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK iş birliği ile Bursa’da 13 bin 500 metrekarelik alanda kurulan, Avrupa’nın en büyük uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi olan GUHEM’i, engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel öğrenciler ziyaret etti. Bursa’nın Yıldırım ilçesinde faaliyet gösteren Özel Canlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri ve eğitmenleri, GUHEM’de görev alan bilim iletişimcileri eşliğinde merkezi gezerek uzay ve havacılık temalı interaktif düzenekleri deneyimledi.

“GUHEM’DE ENGEL YOK”

GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel çocukları GUHEM’de ağırlamaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Halit Mirahmetoğlu, “Bu özel günde özel çocuklarımızın uzay ve havacılığı keşfetmesine vesile olup merkezimizde öğrencilerimizi ve değerli eğitmenlerini ağırladığımız için çok mutluyum. GUHEM’de olağan çalışmalarımızın yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri anlamında da etkinlikler düzenleyip farkındalık oluşturmaya devam ediyoruz. Merkezimiz engelli dostu bir yapı. Bu sayede özel çocuklarımız da GUHEM’de uzayın derinliklerine yolculuklarını engelsiz bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Özel çocuklarımızın bu geziden keyif aldıklarını görmek bizler için de mutluluk verici” dedi.

“GUHEM ENGELLİ DOSTU BİR MERKEZ”

Özel Canlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Elif Gündeş GUHEM ekibine teşekkürlerini iletip şunları ekledi: “GUHEM gerçekten engelli dostu bir merkez. Özel Canlar ailesindeki çocuklarımızın uzay ve havacılık anlamında ufuklarının açılmasına GUHEM’in çok yardımcı olacağına inanıyorum. Merkez hem yapı anlamında hem içerik anlamında herkese hitap edecek şekilde tasarlanmış. Bu sayede özel öğrencilerimiz GUHEM’de hiçbir engelle karşılaşmadan çok eğitici ve verimli bir gezi gerçekleştirdi. Gezi boyunca bize eşlik edip öğrencilerimizin seviyesinde bilgi ve birikimlerini aktaran tüm bilim iletişimcisi arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica