İGF

Azerbaycan’da da CNC operatörleri yetişecek

Sanayide kariyer yapmak isteyen on binlerce lise ve üniversite öğrencisine ücretsiz mesleki-teknik eğitimler veren Tezmaksan Akademi, Türk – Alman Üniversitesi’nden sonra şimdi de Azerbaycan’da CNC Operatörlerinin yetişmesine destekte bulunmak için protokol imzaladı.

BURSA (İGFA) – Sanayide kariyer yapmak isteyen on binlerce lise ve üniversite öğrencisine ‘Kariyer Bizimle Başlar’ mottosu ile ücretsiz mesleki-teknik eğitimler veren Tezmaksan Akademi, Türk – Alman Üniversitesi’nden sonra şimdi de Azerbaycan’da CNC Operatörlerinin yetişmesine destekte bulunmak için protokol imzaladı.

Türkiye’nin teknoloji partneri Tezmaksan tarafından kurulan ve talaşlı imalat sanayisine yönelik ücretsiz eğitimleriyle ön plana çıkan Tezmaksan Akademi, ocak ayında iki önemli iş birliğine imza attı.

Türk – Alman Üniversitesi (TAÜ) ile eğitim, staj ve araştırma konularında ortak hareket etme kararı alan Akademi, Azerbaycan’da da CNC Takım Tezgahları Eğitim Merkezi eğitimlerini üstlenmek üzere PGM Inspection ile anlaştı. 

 TAÜ Rektörü Prof.Dr. Halil Akkanat ve Tezmaksan Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğdu arasında imzalanan protokol, mühendislik fakültesinde okuyan gençlerin staj koşullarını, bitirme ödevlerini, yüksek lisans ile tez çalışmalarını kapsıyor, yanı sıra Ar-Ge projelerinde de ortak hareket etmeyi amaçlıyor. Protokol kapsamında uygulanacak “Corona Dönemi Hibrit Staj Programının” 6 haftalık eğitimleri ise Tezmaksan’ın sektörün kalifiye eleman sorununu çözmek için kurduğu sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tezmaksan Akademi tarafından verilecek. Türk Alman Üniversitesi’nin mühendislik fakültesinde okuyan ve zorunlu stajları bulunan gençler, online olarak teknik çizim okuma, CNC programlama, imalat, mekanik ve elektrik uygulamaları hakkında eğitimler görecek. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica