Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Azerin program öncesi Azerbaycan Kültür Evini ziyaret etti

Azerin program öncesi Azerbaycan Kültür Evini ziyaret etti … Ziyaret Öncesi Kocaeli’nde Okuyan Azerbaycanlı öğrenciler kendi ile kısa bir görüşme yaparak çiçek verdiler. detaylar haberimizde…

Azerin program öncesi Azerbaycan Kültür Evini ziyaret etti

14Kasım 2020 de Azerin Hanım güzel bir program için Önce Azerbaycan Kültür evi ve Azerbaycan Dernekler Federasyonunu ziyaret etti. Federasyon Başkanı Bilal Dündar tarafından kendisine teşekkür edilerek Şilt verildi. Bu ziyaret esnasında Azerbaycanlı gazeteci Samir Adıgözelli de hazır bulunmuştur. Ziyaret öncesi Kocaeli’nde okuyan Azerbaycanlı öğrenciler kendi ile kısa bir görüşme yaparak çiçek verdiler. Azerin burda yaptığı konuşmada Türkiye de olmaktan ve Kültür Evinde bulunmaktan dolayı memnuniyetini belirterek Bilal Dündar’a teşekkür etmiştir.

ÖNEMLİ KATILIMLAR

Daha Sonra Kültür Evinde bulunan Soykırım Müzesini gezen Azerin burda da duygu ve düşüncelerini belirtip anı defterine yazmıştır. Akşam program için Uluslararası Kongre Merkezine geçildi. Program tam saatinde başladı. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Çakmak, Partilerin İl Başkanları, Türk Ocakları Başkanı, Körfez Azerbaycan Spor Külübü Başkan ve Yönetimi, Stk’ların temsilcileri ve geniş bir halk topluluğu katıldı.

GARABAĞ AZERBAYCANDIR

Corona tedbirleri kapsamında olduğu için salonun yarı kapasitesi de izleyici alındı. Buna rağmen salon Azerin’in her parçasında coşkuyla alkışladı. Küçük bir Azerbaycanlı kızımız kendi elleriyle yaptığı Azerbaycan Bayrağını hediye etti. Bir Azerbaycanlı ile küçük kızları ile ve büyük bir Türk Bayrağı ile sahneye çıkarak beraber şarkı söylediler. Son parça olan “Çırpınırdı Karadeniz”le salon ayağa kalkarak ayakta söyledi. Bütün salon hep birlikte “Garabağ Azerbaycandır” “yaşasın Azerbaycan yaşasın Türkiye” diye salonu inlettiler. Program bitince gecenin anısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar çakmak ve Azerbaycan Dernekleri Federasyon Başkanı Bilal Dündar Azerin’e teşekkür ederek şilt verdiler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica