Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İzmir Çiğli’de ‘kadının siyasetteki yeri’ konuşuldu

İzmir’de Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kadının Siyasetteki Yeri’ konulu panel büyük bir katılımla gerçekleşti.

İZMİR (İGFA) – Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Etkinlik Salonu’nda düzenlenen “Kadının Siyasetteki Yeri” konulu panelin, moderatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Av. Nilay Kökkılınç yaptı. CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur ve Efes Selçuk Belediye Başkanı Av. Filiz Ceritoğlu Sengel  konuşmacı olarak yer aldığı panelde il ve ilçe protokolünün yanı sıra çevre ilçelerden çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Açılışta konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyet devriminin aynı zamanda bir kadın devrimi olduğunu belirterek, “Kadın olmadan kalkınma ve medeniyet olmaz. Kadın eğer ki toplumsal hayata ve üretime katılmazsa, o ülkede özgürlük ve demokrasi gelişmez” dedi. Çiğli Belediyesi olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözlerinden esinlenerek kadınların özgürleşmesi, ekonomik ve sosyal hayatta söz sahibi olması, ayakta durması ve Türkiye'nin geleceğine yön verebilmesi adına hukukun ve ekonominin verdiği güç ile önlerindeki engelleri kaldırmak için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Gümrükçü, “İzmir'de 3 kadın belediye başkanımız var. Dilerim ki sonraki dönemlerde Bu sayı daha da artsın” dedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur ise, dar gelirli öğretmen anne ve babanın evladı olarak doktor olarak 20 sene Süleyman Demirel ile çalışma imkanı bulduğunu anlattı. Cumhuriyet'in kendilerine fırsat eşitliği sağladığını belirten Milletvekili Cesur, “Her köyden bir Aylin, bir Meral, bir Kemal ve Filiz çıkması için elimizi taşın altına koymalıyız. Kadın, hayatın her alanında olması gereken bir öznedir. Büyük Atatürk 98 yıl önce ‘kadınlarımız bundan sonra haremlere kapatılmayacak, yüzünü kapatmayacak ve gizlenemeyecektir. Aksi takdirde bu durum büyük acılara neden olacaktır. Kadınlarımız savaşlarda yer aldı, büyük emekler verdi. Kadınlarımız erkekler ile eşit olmalı’ diyerek hepimizin önünü açtı” diye konuştu.

anelde konuşmacı olarak yer alan isimlerden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da, siyasette kadına ve erkeğe farklı bakıldığını kaydetti. “Ben kadın erkek ayrımını kabul etmiyorum, kadın olarak beylerin yaptığı da bizim yapamadığımız ne var?” diye soran Milletvekili Kılıç,  ” Erkek siyasetçilere bir mercekle bakılıyorsa kadın siyasetçilere yüz mercekle bakılıyor. Kız çocukları eğitimi bir yana erkek annelerini de eğitmemiz lazım. Aman oğlum dinlen gel kızım senle sofra hazırlayalım diyorsa o zaman bizim işimiz çok zor. Erkek annelerinin bu anlamda iyi eğitilmesi lazım” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica