Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

İzmir Bergama EMITT 2022 Fuarı’nda

Tarihi ve kültürel değerleri ile kadim bir şehir olan UNESCO Dünya Mirası Bergama, Dünya’nın 5.’nci büyük turizm ve seyahat fuarı EMITT’te tanıtım yapmak üzere yerini aldı.

İZMİR (İGFA)- Fuar açılış törenine katılan Belediye Başkanı Hakan Koştu, Koronavirüs nedeniyle uzun süredir fuarların yapılamadığına işaret ederek, “Şimdi yeniden kapılarını yüz yüze tanıtım için açan EMITT’te standımızı açtık. İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Salon 3’te bulunan B172 nolu standımıza gelen profesyonel turizmcilere ilçemizi tek tek anlatacağız. Daha çok yerli ve yabancı turistin ilçemize gelmesini sağlayacağız” dedi.

KÜLTÜR BAKANI ERSOY VE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İMAMOĞLU BERGAMA STANDINDA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından açılışı yapılan kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Bergama standı zengin tarihi ve kültürel değerleri ile ilk saatlerinden itibaren fuarın ilgi odağı olmaya başladı. İlk saatlerden itibaren birçok ismi ağırlayan Bergama standını açılış ardından ilk ziyaret edenlerden birisi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

BAŞKAN KOŞTU STANDA GELEN MİSAFİRLERLE TEK TEK İLGİLENİYOR UNESCO

Dünya Mirası Bergama’nın fuarlar aracılığıyla tanıtımının yapılmasının önemine işaret eden Başkan Hakan Koştu, “İlçemizde turizm faaliyetinde bulunan sektör temsilcilerimizle birlikte  Bergama’mızı en iyi şekilde tanıtmak için canla başla çalışıyoruz. Standımıza ziyarete gelen profesyonel turizmcilerin öneri ve taleplerini ilk saatlerden itibaren almaya başladık. Turizmden daha çok kazanan bir şehir olmak için ilçemizde turizmi canlandırmak için yapımına başladığımız Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemiz başta olmak üzere, restorasyonlarımız ve turizm çalışmalarımızı ziyaretçilerimize aktarıyoruz” dedi.

STANDA SEKTÖR TEMSİLCİLERİMİZ GÖNÜLLÜ BİRER ELÇİ

Bergama standında aynı zamanda Bergamalı turizmciler ve sektör temsilcileri de bulunarak tanıtımlara katkı sunmaya çalışıyor. Bergama standında tarihi ve kültürel değerlerin yanı sıra Parşömen, El dokuması Kız Bergama Halısı, Bergama Tulum Peyniri, Karanfilli Leblebi’nin tanıtımı yapılıyor. Bu yıl 25’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT )’te yerini alan Bergama standı 09-12 Şubat 2022 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica