İGF

İzmir Karabağlar’da şehitlere kapsamlı anma

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında İzmir Karabağlar’da çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.

İZMİR (İGFA)-  İzmir’in Karabağlar ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıldönümü dolayısıyla gün boyu etkinlikler düzenlendi.
Karabağlar Kaymakamlığı’nın resmi programı sonrasnda Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eşi Fügen Selvitopu’yla birlikte, 2008 yılında Bitlis’te şehit olan Er Emrah Aykaç’ın ailesini ziyaret etti. Selvitopu çifti, şehidin annesi Sevim Aykaç ve babası Mehmet Veysi Aykaç’la bir süre sohbet etti.

ŞEHİTLER PARKI’NDA ÖZEL TÖREN

Karabağlar Belediyesi tarafından Ali Fuat Cebesoy Mahallesi’ndeki Şehitler Parkı’nda düzenlenen törene ise yoğun katılım oldu. Salgına yönelik tedbirler kapsamında gerçekleştirilen törene, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara park girişinde Türk bayrakları dağıtıldı.

Teröre karşı mücadele ederken şehit olan Karabağlarlıların adlarının tek tek okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi 2. Başkanı Gazi Albay Koray Akalın yaptı. 

Şehitlerimizin 80 milyonun kalbinde yaşamaya devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Anadolu’da, Türk ulusunda bağımsızlık ruhu hep vardır ve var olacaktır. Hiçbir güç bu ruhu esir alamaz. Bu anlayışla şehitlerimizi anmaya, gazilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan Karabağlar Belediyesi program kapsamında Şehitler Parkı, Bozyaka ve Fahrettin Altay Meydanı metro çıkışı olmak üzere ilçenin üç farklı noktasında şehitler için lokma döktürdü.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica